Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

Door: Fressnapf

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries)
1 ui (fijn)
1 grote tomaat (fijn)
4 el olie
2 t zwarte peper
1 el citroensap
3 teentjes knoflook (fijn)
3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt)
½ t komijn
¼ t chilipoeder
1 ½ t kurkuma
1 el garam masala
2 cm verse gember (fijn)
2 t korianderpoeder
Zeezout snufje
Blikje kokosmelk
1 ½ dl visbouillon
½ bosje verse koriander (fijn)


Verder heb je nodig


Wok

Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok
Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok
Heerlijke pittig-romige garnalencurry

in de wok uit eigen keuken

in de wok uit eigen keuken

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding 30 minuten

Bereidingswijze

Laat de garnalen ontdooien, was ze in koud water en verwijder eventueel de staarten. Neem een kom, doe er de chilipoeder, de gember, knoflook, zwarte peper, citroensap en de kurkuma in en meng dit. Doe de garnalen er bij, omroeren en 30 minuten laten marineren. Neem een wok, doe er olie in en fruit de ui even tot het glazig is. Korianderpoeder en komijn er bij, de tomaat er bij en goed mengen. Nu afblussen met wat visbouillon. Garam masala er bij, de gemarineerde garnalen en 5 minuten goed koken. Die garnelen worden roze, romig maken met kokosmelk en even laten pruttelen zodat er een romig mengsel ontstaat. Eventueel wat zeezout toevoegen naar smaak. Even proeven of dus alles naar wens smaakt. De garnalencurry in een schaal doen, afgarneren met de verse korianderblaadjes en heerlijk smullen maar.

Serveertip

Lekker met witte rijst, frisse komkommersalade en/of sajoer boontjes.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top