Mexicaans a la Joke

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012
  • Mexicaans a la Joke

    Mexicaans a la Joke

    Mexicaans a la Joke

  • Mexicaans a la Joke

    Mexicaans a la Joke

    Mexicaans a la Joke

mexicaans in diverse soorten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400gr gehakt, 2 enkele kipfilets, plakjes cheddar kaas,geraspte oude kaas,zure room potje quacemole, salsa , tabasco of pepersaus, peper en zout, tacokruiden voor de kip en gehakt, flesje rode wijn, ketchup, blikje mais, blikje zwarte bonen, ui , paprika en zelf deze keer nog een halve courgette gebruikt wat nog in de koelkast lag. Gebruik je fantasie zou ik zeggen!. Voor de eigengemaakte tomatensalse heb ik gebruikt 3 a 4 tomaten, kwart tot halve gesnipperde ui, beetje verse korianderblaadjes, 1 knoflookteentje, wat citroensap en op smaak gebracht met komijn, peper en zout. En als laatste 8 tortilia`s en tortiliachips.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, kleine lasagnaschaal

Voorbereiding

Maak de tomatensalsa als eerste zodat de kruiden lekker kunnen intrekken.

Bereidingswijze

Pak 3 tortilia`s en smeer ze in met zure room en beleg ze met een mengsel van geraspte kaas, beetje ui, paprika. Stapel ze opelkaar in een diep bord waarbij de laatste bovenkant wel gevuld is met zure room en kaasmengsel en doe in de oven voor 10 minuten op 200 graden. Zo kun je als je wilt in de kleine lasagneschaal de op de bodem belegde tortilia en de chips ook alvast wat voorbakken in de oven maar dat hoeft niet.Bak het gehakt rul en bruin. Voeg dan de helft van het zakje tacokruiden, ketchup, beetje ui, peper, zout en tabasco/pepersaus en wat rode wijn toe en laat dit zachtjes pruttelen. Bak dan in fijn gesneden dobbeltjes kipfilet bruin en voeg de andere helft van de tacokruiden toe, ketchup, peper, zout, tabasco/pepersaus en rode wijn en laat dit ook even pruttelen. Op het laatste moment doe er twee groente lepels van een mengsel van de uitgelekte mais en zwarte bonen toe en de courgette Ikzelf heb de ingevette grote blakplaat van de oven gepakt en daar het volgende zodanig opgelegd. De taart in vieren gesneden met daarnaast 4 tortilia`s opgerold met de kipvulling. Daaronder een prutje van de overgebleven mais, zwarte bonen en gehaktmengsel. En daarnaast een kleine lasganaschaal met de laatste tortilia op de bodem, daar bovenop gehaktmengsel en daarboven de chips. Over dat gehele gevulde bakplaat heb ik de tomatensalsa verdeeld en daarbovenop geraspte kaas met hier en daar een vlokje cheddarkaas. Voor 10 minuten laten gratineren in de oven en klaar is kees.

Bron

Met dank aan ann-m voor de inspiratie......

Serveertip

Het klinkt allemaal heel ingewikkeld maar het valt reuze mee. Heb je een etentje voor meer dan 4 personen dan is dit recept zeker handig! Maak er wat rijst bij en een mooie groene salade.Houd je van pittig dan is het gebruik van de groene pepers uit een potje een tip, zo ook de tabasco/pepersaus. En in dit geval heb ik zwarte bonen gebruikt maar je kan ook kidneybonen enz gebruiken.

Laatste reacties

nina68 avatar
nina68 25-10-2012

Zie dat ik vergeten ben om erbij te zetten hoe je de tomatensalsa klaar moet maken. Snijd de tomaten in vieren en haal het vruchtvlees eruit en snijd ze dan in kleine blokjes. Meng het dan met de fijngesneden ui, verse koriander, citroensap, 1 geperstknoflook teentje, 1 theelepel komijn en breng het op smaak met peper en zout.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten