Coconut Tart
- Antiliaans, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 24-10-2012
Deze tertjes gemaakte door mijn oma vroeger rond kerst uit gevulde taarten met kokos is het versie van het fruit gevulde taarten traditionele in Europese landen b.v appelflappen
Ingrediënten
DEEG2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1/8 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel zout
1/2 kop boter, gekoeld en in blokjes
1/2 kop plantaardige olie(crisco)
2/3 kopje koud water
VULLEN
2 1/4 kopjes geraspte verse kokosnoot (ongeveer 1 middelgrote kokosnoot)
3/4 kop suiker
1/2 theelepel gemengde essentie
GLAZE
1 eidooier
2 theelepels melk
Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder en zout in kom van keukenmachine. Voeg de boter en het crisco, en puls tot kruimels de grootte van erwten vorm. Voeg langzaam 1 kopje koud water tot het deeg enkel samen komt. Wikkel in plasticfolie en chill gedurende ten minste 1 uur.
In de tussentijd, combineer de kokosnoot, suiker, gemengde essentie, en 1 kopje water in een pan, en laat het mengsel tot de suiker smelt en vloeistof dikker aan de consistentie van ahornsiroop, ongeveer 30 minuten. Cool.
Om de taartjes te maken: Verwarm de oven voor op 180 ° C graden. Bestuif de gekoelde deeg met bloem en verdeel het in 15 ballen. Vlak de ballen en vervolgens uitrollen tot 1/8 inch dik, afstoffen met bloem als nodig is om plakken te voorkomen.
Plaats 1 eetlepel vulling in het midden van een schijf. Borstel licht de randen van de schijf met water en vouw het deeg over de vulling van een halve maan te maken. Krimp de randen afgesloten met behulp van een vork. Herhaal dit met de rest van het deeg.
Klop de eierdooier en melk, en bestrijk de taartjes. Prik elke taart een of twee keer, zodat stoom kan ontsnappen. Bak op een perkament beklede bakplaat gedurende 20 tot 25 minuten, of tot de taartjes goudbruin zijn
Koel af en serveren
Bron
Serveertip
Kleed ze aan voor gasten met een klodder slagroom en vleugje kaneel
Maakt 15 individuele taartjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties