Botersla à la Loetje

  • Nederlands, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Bij "Restaurant Loetje in Amsterdam" krijg je van die heerlijke simpele botersla bij een bordje patat en een biefstukje. Ik heb er alleen tomaten aan toegevoegd en dan nog komt toch dit recept van mij heel dichtbij :-)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de sla: 1 zakje botersla, 1 bakje gerookte magere spekblokjes, 2 eieren, 1 tomaat, zoete ui.
Voor de vinaigrette: 1 el honing, 1 el mayonaise, 1 el grove mosterd, 1/2 el bieslook, 4 el olijfolie, 2 el citroensap,
zout en peper naar smaak 
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 301,23 kcal
Koolhydraten 7,46 g
Eiwitten 9,14 g
Vetten 25,75 g

Voorbereiding

Spekjes uitbakken, eieren koken, tomaat in partjes en de zoete ui in dunne ringen snijden.
Vinaigrette maken: Wrijf de slabak in met knoflook en verwijder dan de knoflook. Meng in de slabak mosterd, zout, suiker, versgemalen peper en azijn en roer goed door. Klop er dan de olie door

Bereidingswijze

Doe de botersla, eieren in plakjes, tomaat-partjes, de zoete ui in ringen en de uitgebakken spekjes in de slabak en roer alles door elkaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Erna_Ulken avatar
Erna_Ulken 09-11-2012

Is inderdaad heel lekker Con.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten