Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Botersla à la Loetje

Botersla à la Loetje

Door: Pacobobo

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor de sla: 1 zakje botersla, 1 bakje gerookte magere spekblokjes, 2 eieren, 1 tomaat, zoete ui.
Voor de vinaigrette: 1 teentje knoflook, 1 theelepel mosterd, snufje zout en suiker, ½ theelepel versgemalen peper, 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie.



Bij "Restaurant Loetje in Amsterdam" krijg je van die heerlijke simpele botersla bij een bordje patat en een biefstukje. Ik heb er alleen tomaten aan toegevoegd en dan nog komt toch dit recept van mij heel dichtbij :-)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spekjes uitbakken, eieren koken, tomaat in partjes en de zoete ui in dunne ringen snijden.
Vinaigrette maken: Wrijf de slabak in met knoflook en verwijder dan de knoflook. Meng in de slabak mosterd, zout, suiker, versgemalen peper en azijn en roer goed door. Klop er dan de olie door

Bereidingswijze

Doe de botersla, eieren in plakjes, tomaat-partjes, de zoete ui in ringen en de uitgebakken spekjes in de slabak en roer alles door elkaar.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Pacobobo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top