1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Geschnetzeltes van parelhoen met paddestoelen

Geschnetzeltes van parelhoen met paddestoelen

Door: petra_lafeber

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Ingrediënten 4 personen


300 gram parelhoenfilet; zout; zwarte peper uit de molen; geraspte nootmuskaat; 40 gram boter; 1 sjalot, gesnipperd; ½ teentje knoflook, ragfijn gehakt; 250 gram gemengde paddestoelen; 1¼ dl gevogeltefond; 1¼ dl kookroom; 1 eetlepel fijngehakte peterselie



Geschnetzeltes is een oorspronkelijk Zwitsers gerecht met kalfsvlees. Er bestaan intussen vele tientallen variaties op het oorspronkelijke gerecht. Het kalfsvlees heeft onder meer plaats moeten maken voor het vlees van jonge tamme konijnen en licht gevogelte zoals parelhoen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de filets droog met keukenpapier. Wrijf de filets in met wat zout, peper en (een vleugje) nootmuskaat. Snijd de filets daarna in lange smalle reepjes. Verhit een wok,en laat de boter smelten. Fruit ui of sjalot en knoflook 1 minuut in de hete boter.

Voeg de parelhoenreepjes toe en laat ze onder voortdurend roeren en omscheppen 4 minuten zachtjes bakken.

Schep de paddestoelen er door en laat alles nogmaals 4 minuten zachtjes bakken.

Doe er daarna de gevogeltefond en de kookroom bij. Roer alles krachtig door elkaar en blijf zolang roeren tot een lichtgebonden saus is verkregen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi er peterselie over.

Serveertip

Lekker met rijst, pasta of vers gebakken stokbrood.

Bron

Utrechts Nieuwsblad



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petra_lafeber
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top