Bonensalade met bleekselderij en paprika

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012
  • Bonensalade met bleekselderij en paprika

    Bonensalade met bleekselderij en paprika

    Bonensalade met bleekselderij en paprika

Heerlijk Italiaans recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 stengels bleekselderij
10 kerstomaatjes
30 gram rucola
1 rode paprika (eventueel)
1 blik (ca 400 gram) boterbonen of witte bonen
50 gram zwarte olijven zonder pit
3 gedroogde tomaten op olie

Voor de dressing:
1 knoflookteentje
2 eetlepels balsamicoazijn of rode-wijnazijn
1 theelepel gesnipperde verse oregano
zout
(versgemalen) peper
4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon.
Snij de bleekselderij in smalle boogjes en de kerstomaatjes in vieren.
Snijd de rucola in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd de eventuele paprika in kleine stukjes.
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
Snijd de olijven en de uitgelekte gedroogde tomaten in stukjes.
Schep in een schaal de groenten, rucola, bonen, olijven en tomaat door elkaar.
Pers het gepelde knoflookteentje uit boven de azijn en roer er de oregano en naar smaak zout en peper door. Klop lepel voor lepel de olie erdoor.
Afwerking: Meng de dressing door de salade.

Bron

Koken op z`n Italiaans van het Nederlands Zuivelbureau

Serveertip

Heerlijk met de vegetarische ovenschotel met courgette en tomaat. Zie kookboek van smulweblid: kogelbiefstuk.
En een lekkere kippenpoot (voor de niet vegetariërs onder ons)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten