Midden-oosterse yoghurtcake

  • Mediterraan, Banket
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
cake;
300 gr blanke amandelen, 4 grote eieren, 150 gr suiker, 2 zakjes vanillesuiker, flinke snuf zout, 500 ml dikke griekse yoghurt, 150 gr zachte boter, 3 el metaxa, enkele duppels oranjebloesemwater, 40 gr griesmeel, 3 tl bakpoeder.
siroop;
75 gr suiker, 125 ml water, schoongeboende schil van een 1/2 citroen, oranjebloesemwater
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 26 cm doorsnede, bakpapier, keukenmachine, mixer

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier en beboter de vorm.

Bereidingswijze

Maal de amandelen fijn, maar niet tot poeder. Klop met de mixer eieren, suiker, vanillesuiker en zout luchtig en licht van kleur. Voeg de yoghurt, boter, metaxa en oranjebloesemwater toe en klop alles goed door elkaar. Voeg griesmeel, amandelen en bakpoeder toe en klop met de mixer kort door tot een egaal beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake 1n 45-50 minuten licht goudbruin en gaar. (een houten prikker moet er net droog uitkomen, bak liever iets te kort dan te lang) Neem de cake uit de oven, dek af met een groot bord enm laat iets afkoelen. Kook voor de siroop de suiker met water en citroenschil ca 5 minuten door tot een licht stroperige, niet te dikke saus. Breng op smaak met enkele druppels oranjebloesemwater. Verwijder de schil. Giet de siroop gelijkmatig over de cake en laat minstens 1 uur afgedekt intrekken.

Bron

rianne buijs-trouw

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ceesvanv avatar
ceesvanv

Doorsturen

Home Recepten