curry van inktvis

  • Indiaas,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo schoongemaakte inktvis, 1 el tamarindepasta, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van ong 3 cm, 1 el kerrie madras, blikje gep tomaten, 1/2 el bruine suiker, zout, vers gemalen peper, 1 blikje kokosmelk, 2 el olie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer de tamarindepasta los met wat water. Marineer hierin de stukken inktvis gedurende een half uurtje. Pureer ondertussen in een keukenmachine de uien, knoflook en gemberwortel tot een pasta. Hak de gepelde tomaten fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de pasta op een niet te hoog vuur een paar minuten. Voeg de kerriepoeder toe en laat dit even mee fruiten. Nu de inktvis met de marinade erbij doen. regelmatig omscheppen en dan de gepelde tomaten en bruine suiker, zout en peper erbij doen. Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Laat de inktviscurry nog een minuut of vijf zachtjes sudderen. Niet langer, want intvis wordt dan snel taai. Proef de saus en voeg evt nog wat saus naar smaak toe.

Bron

tineke sluijter-trouw

Serveertip

Serveer met witte rijst en evt sperzieboontjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten