1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. grieks-turkse kroketjes

grieks-turkse kroketjes

Door: ceesvanv

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Ingrediënten 6 personen


Gehaktballetjes; 750 gr rundergehakt, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 6 el platte peterselie, 2 volle tl gem komijn, 1/2 tl gem piment, 1/2 tl gem nootmuskaat, 1 tl paprikapoeder, mespunt kaneel, zout, vers gem peper, 1 groot ei, 1 el rode wijn, 1 el rode wijnazijn, 2 sneetjes witbrood zonder korst, olijfolie, bloem om te bestuiven.
tomatensaus; 3 el olijfolie, 1 kleine ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gr gep tomaten, 50 ml rode wijn, zout, peper, 1/2 tl suiker, mespunt chilipeper.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de saus; verhit de olie en bak de ui goudgeel. bak de knoflook even mee, knijp de tomaten met de hand fijn boven de ui. voeg het tomatenvocht en de wijn toe. breng op smaak met zout, peper, suiker en chilipeper. kook de saus zachtjes door tot ze is ingedikt. regelmatig roeren.
kneed voor het gehakt alle ingrediënten behalve de bloem, plus 2 el olijfolie, goed door elkaar. zet het gehakt 30 min in de koelkast. vorm van het gehakt kleine kroketvormige `worstjes`(ca 4 cm lang en 1,5 cm dik). strooi royaal bloem op een diep bord en wentel de kroketjes door de bloem. verhit een laagje olijfolie in een zware koekenpan met dikke bodem. bak de kroketjes rondom bruin. keer ze voorzichtig. doe de kroketjes over in een braadpan, giet de saus erover en sudder de kroketjes in 30 minuutjes gaar.

Serveertip

Lekker met een frisse salade

Bron

Rianne buis/nrc



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceesvanv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top