Gestoomde chinese kool rolletjes
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Chinese koolrolletjes gevuld met gehakt/garnalen mengsel gestoomd in Earl-Greythee.
Ingrediënten 4 personen
1 chinese kool, 300gr garnalen, 300gr gehakt, 1 knoflookteen, 2cm verse gember, 1 rood pepertje, 1 ei, 3 bosuitjes , 2 zakjes Earl-Greythee, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel olijfolieBenodigdheden
stoomkoker, stoommand o.i.d.
Bereidingswijze
Meng de garnalen, gehakt, knoflook, 2 bosuitjes, ei en de rode peper doorelkaar. Maak op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in het aantal grote koolbladeren die je van de kool kan afkrijgen Rol deze op, gaat makkelijker als je de harde kern wegsnijdt, en leg deze met de naad naar beneden in de stoommand. Stoom de pakketjes, met in het water de Earl-Greythee, in ongeveer 30 minuten klaar. Maak intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking klaar. Maak de saus door 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water doorelkaar te mengen. Voeg dan het fijn gesneden bosuitje toe.
Bron
Uit de allerhande. Ze gebruiken daar paksoi. Deze groente is vaak duurder dan de chinese kool. Ook h
Serveertip
Van de overgebleven chinese kool zou je een bijgerecht kunnen maken. Deze dan fijngesneden even roerbakken en op smaak brengen met oestersaus.