Ajam Pangang met rijst en boontjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2012

Het zusje van de babi pangang, lekkere gemarineerde kipfilet in een zoet-zure gebonden saus. Ook weer een recept van mijn vriend Jiri.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet (in dunne plakjes of reepjes)
1 dl Thaise chilisaus (zoet)
4 el zonnebloemolie
1 ui (heel fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (heel fijngesnipperd)
1 blikje tomatenpuree
2 dl kippenbouillon
4 el tomatenketchup
4 el gembersiroop
de marinade van de kipfilet
1 el (bruine) rietsuiker
1 potje atjar tjampoer
evt aangelengde maizena of allesbinder
1/2 pak witte rijst
spercieboontjes (schoongemaakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, 2 kookpannen

Voorbereiding

Meng de chilisaus met 2 el zonnebloemolie goed door en leg hierin de kipfilet. Laat de kip een uur in deze marinade liggen. Kook de rijst 8 minuten en laat 10 minuten droogstomen, kook de boontjes tot de gewenste gaarheid (ik vind ze het lekkerst als ze nog knapperig zijn).

Bereidingswijze

Verhit 2 el olie in de wok en bak hierin de kip al omscheppend goudbruin, haal dan uit de wok en houd apart. Fruit de ui en knoflook in de achtergebleven olie, voeg de tomatenpuree toe en ontzuur die even. Doe er dan de bouillon, ketchup, gembersiroop, marinade, rietsuiker en inhoud van potje atjar bij en breng dit aan de kook. Doe de kip terug in de saus en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen en proef of het lekker op smaak is, bindt eventueel iets met wat aangelengde maizena of allesbinder, en eventueel nog wat sambal erbij als je iets pit erin wil hebben.

Bron

Mijn maatje Jiri

Serveertip

Serveer de ajam pangang met de rijst en de boontjes en lekker wat kroepoek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten