Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Fusion, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

  • Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

    Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf.
De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt HOH
10 plakjes bladerdeeg of een rol (diepvries)
3 dikke stengels prei
8-10 x wortels van een bos verse bospeen (even schrapen)
3 flinke sjalotjes (smaken anders dan uien)
200 gr kastanjechampignons
Olijfolie
Handje verse peterselie
1 ½ t zeezout
1 t zwarte peper
2 t paprikapoeder mild
2 t knoflookpoeder
2 t provencaalse kruiden
100 gr katenspek
1 punt brie (President)
1 verpakking Danish Blue
½ zakje geraspte oude kaas AH
1 ei geklutst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, ovenschaal, RVS vergiet

Voorbereiding

verwarm de oven voor tot 200 graden, hetelucht 180 graden.

Bereidingswijze

Snij de preistengels in dunne rondjes, snij de kastanjechampignons, snij de bospeentjes in stukjes (of julienne, mag ook), maak de sjalotjes schoon en snipper. Snipper ½ bosje platte peterselie. Doe dit een een RVS vergiet en was schoon totdat al het zand eruit is. Neem het gehakt. Neem een koekenpan, doe er olijfolie in en rul het gehakt. Voeg zeezout, zwarte peper, paprikapoeder, Provencaalse kruiden en knoflook toe. Goed bakken, voeg nu alle groente, de hele inhoud van de vergiet toe. Bak het niet te snel zodat het zacht wordt. Het vocht moet vardampen! Even proeven en eventueel nog nakruiden. Bij mij was dat niet nodig daar de hoeveelheden behoorlijk kloppen. Neem een ovenschotel, bekleed die met bladerdeeg. Doe daar de helft van het mengsel in zonder vocht! Bedek dit met de blauwe kaas en reepjes van de Brie. Leg er dan plakjes spek op. Die kaas gaat uitlopen dus wordt het vanzelf romig! Niks geen kookroom of slagroom meer. Vul hem dan op met de rest van het mengsel. Beetje geraspte kaas erover (ook dit loopt weer uit) en afdekken met bladerdeeg. Dit bestrijken met het ei-mengsel en geraspte oude kaas. Zet hem nu in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180 graden) en bak hem in 20 minuten bruin. Niet lastig of moeilijk en jong en oud smullen hiervan! Nu maar lekker smullen en ik hoor het wel.

Serveertip

Lekker met als tegenhanger een frisse, koele, komkommer-tomatensalade met dressing. Ook een lekker glas rode Côtes du Rhone of Côtes du Rousillion misstaan hier niet bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten