Citroen-yoghurttaartje met appel

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

  • Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boter en bloem voor het invetten van de vorm
7 kleine appels (plm. 850 gram)
geraspte schil van 1 citroen
6 eetlepels citroensap
150 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
2 eieren (M)
300 gram gezeefde bloem
1/2 zakje gezeefde bakpoeder
(of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken)
150 gram volle yoghurt
2 eetlepels (riet)suiker
poedersuiker om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 324,61 kcal
Koolhydraten 47,49 g
Eiwitten 5,03 g
Vetten 11,89 g
Benodigdheden
Springvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden).
Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
Deeg in de springvorm verdelen.
Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Kochen&Geniessen Spezial Torten Hits & Feine Kuchen no.12

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten