
Boter en bloem voor het invetten van de vorm
7 kleine appels (plm. 850 gram)
geraspte schil van 1 citroen
6 eetlepels citroensap
150 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
2 eieren (M)
300 gram gezeefde bloem
1/2 zakje gezeefde bakpoeder
(of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken)
150 gram volle yoghurt
2 eetlepels (riet)suiker
poedersuiker om te bestuiven
Springvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine
Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!
springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden).
Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
Deeg in de springvorm verdelen.
Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.
Lekker bij koffie en thee.
Kochen&Geniessen Spezial Torten Hits & Feine Kuchen no.12
Gerardus106 22-01-2016
Heerlijk; lekker fris door de citroen en idd af met slagroom!
antoiprins 23-03-2014
We hebben genoten van dit heerlijke taartje/luxe cake.
Inderdaad wel lekker met een beetje slagroom
mayadebij1968 08-03-2014
Een heerlijke taart! Dank je!
souvlaki 24-02-2014
Hij staat in de oven Petra, nog een kwartiertje. Hij ruikt en ziet er heerlijk uit! Bedankt, Souvlaki
orphan 23-02-2014
lijkt me erg lekker en lekker fris met de yoghurt
ik ga hem snel maken dank je
Groet judith