Citroen-yoghurttaartje met appel

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012
  • Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

  • Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

    Citroen-yoghurttaartje met appel

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boter en bloem voor het invetten van de vorm
7 kleine appels (plm. 850 gram)
geraspte schil van 1 citroen
6 eetlepels citroensap
150 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
2 eieren (M)
300 gram gezeefde bloem
1/2 zakje gezeefde bakpoeder
(of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken)
150 gram volle yoghurt
2 eetlepels (riet)suiker
poedersuiker om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden).
Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
Deeg in de springvorm verdelen.
Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Kochen&Geniessen Spezial Torten Hits & Feine Kuchen no.12

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Gerardus106 avatar
Gerardus106 22-01-2016

Heerlijk; lekker fris door de citroen en idd af met slagroom!

antoiprins avatar
antoiprins 23-03-2014

We hebben genoten van dit heerlijke taartje/luxe cake. Inderdaad wel lekker met een beetje slagroom

mayadebij1968 avatar
mayadebij1968 08-03-2014

Een heerlijke taart! Dank je!

souvlaki avatar
souvlaki 24-02-2014

Hij staat in de oven Petra, nog een kwartiertje. Hij ruikt en ziet er heerlijk uit! Bedankt, Souvlaki

orphan avatar
orphan 23-02-2014

lijkt me erg lekker en lekker fris met de yoghurt ik ga hem snel maken dank je Groet judith

vegavisje avatar
vegavisje 25-11-2012

Gisteren gemaakt voor mijn verjaardag. We vonden hem erg lekker, wel machtig. Hij zag er ook fantastisch uit door die inkepingen in de appels. Ik zou het overigens eerder een luxe appelcake noemen

Romanya avatar
Romanya 19-11-2012

ik heb deze taart gisteren gemaakt,en wat een positieve reacties..heeeerlijk!! dankjewel

jeanne1964 avatar
jeanne1964 19-11-2012

hallo, deze taart heb ik gisteren gemaakt, hij is heerlijk. lekker nog een stuk over voor vandaag als de kinderen uit school komen want dan hebben ze ook altijd trek, en er gaat een stuk naar mijn dochter die al uit huis is. bedankt

orphan avatar
orphan 05-11-2012

hoi dank je lijkt mij erg lekker wordt bijna ieder wekend een taart bakken Groetjes judith

adeline43 avatar
adeline43 30-10-2012

Hoi Petra, lijkt mij ook erg lekker.Bedankt, groetjes Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten