1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Citroen-yoghurttaartje met appel

Citroen-yoghurttaartje met appel

  • Duits, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012

Ingrediënten 12 personen


Boter en bloem voor het invetten van de vorm
7 kleine appels (plm. 850 gram)
geraspte schil van 1 citroen
6 eetlepels citroensap
150 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
2 eieren (M)
300 gram gezeefde bloem
1/2 zakje gezeefde bakpoeder
(of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken)
150 gram volle yoghurt
2 eetlepels (riet)suiker
poedersuiker om te bestuiven


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Springvorm 26 cm doorsnede
mixer of keukenmachine

Citroen-yoghurttaartje met appel
Citroen-yoghurttaartje met appel
Citroen-yoghurttaartje met appel
Citroen-yoghurttaartje met appel
Heerlijk frisse appeltaart!
Heerlijk frisse appeltaart!

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen.
Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden. Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden).
Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
Deeg in de springvorm verdelen.
Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven. Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Bron

Kochen&Geniessen Spezial Torten Hits & Feine Kuchen no.12



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top