Citroenkip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012

Heerlijke citroenkip, op Chinese wijze gemaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500gr. kipfilet
1 el lichte sojasaus
1 el. shaoxing rijstwijn
1 lente ui
1 el fijngehakte gember (of gemberpoeder)
1 teen fijngehakte knoflook
1 ei, licht geklopt
100 g. Maizena
olie, voor het frituren

Voor de Citroensaus:
2 el citroensap
2 tl suiker
1/2 tl zout
1/2 tl donkere sesamolie
3 el kippenbouillon, of water
1/2 tl maizena
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in plakken. Doe ze in een kom, voeg de sojasaus, rijstwijn, lente-ui, gember en knoflook toe en schep alles licht om. Marineer de kip minstens 1 uur of 1 nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Schep het ei door de kip. Giet het overtollige ei weg en paneer de plakken kip met de maizena.
Vul een wok voor een kwart met olie (zonnebloemolie). Verhit de olie tot 190 graden. Voeg de helft van de kip plak voor plak toe en roerbak ze in 3-4 minuten goudbruin. Haal de plakken er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken. Herhaal met de rest van de kip.
Verhit de olie opnieuw en doe alle kip in de wok. Bak de kip krokant en goudbruin. Laat de kip uitlekken en giet de olie af, veeg de wok schoon.

Voor de citroensaus:
Meng het citroensap, zout, de suiker, sesamolie, bouillon(of water) en maizena.
Laat de wok op matig vuur heet worden, voeg de citroensaus toe en roer tot de saus is gebonden. Voeg de plakken kip om en schep ze licht om.

Bron

De complete keuken van China

Serveertip

Lekker met rijst of mie/miehoen.
Als groente serveer ik altijd paksoi of spinazie. Dit wok ik erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten