Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry

  • Aziatisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012
  • Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry

    Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry

    Pompoen, zoete aardappel & Garnalen Curry

Heerlijke licht pittige curry met garnalen pompoen en zoete aardappel. Zonder garnalen is deze curry vegetarisch ook erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de Curry

- 4 eetlepels olie
- 500 gram (grote) garnalen
- 1 (kleine) Flespompoen
- 1 Grote zoete aardappel
- 400 gr (1 blik) kokosmelk
- 100 ml water
- 2 uien gepeld en gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 tenen knoflook, kleingesneden
- 2 cm gember, kleingesneden
- 1 flinke eetlepel (milde) gele currypasta
- 1 bos koriander

Voor de Rijst

- Basmati rijst voor 2 ps.
- 5 kardemom peulen
- Kaneel 2 stokjes
- zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe de olie in een hete wokpan. Fruit de ui, gember en knoflook.

2. Voeg de gele currypasta en tomatenpuree toe. Bak even aan en voeg dan de kokosmelk en het water toe. Breng dit aan de kook.

3. Voeg de pompoen en zoete aardappel toe. Na 15 a 20 minuten zachtjes koken zijn deze gaar,

4. Bak snel in een eetlepel olie de garnalen en schep deze daarna door de Curry heen.

Serveertip

Serveer met basmati rijst, gekookt in water met kardemom, kaneelstokjes en wat zout.

Doe bij het serveren de koriander over het gerecht heen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1378212911 avatar
mobiel_1378212911 30-01-2014

Toch erg heet!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten