Gehakt groentepastei met deegkorst

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012
  • Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

  • Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

  • Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

  • Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

  • Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

    Gehakt groentepastei met deegkorst

Ja, dan komt je zoon thuis te eten op een Zondag avond en breng hij wortels met karakter mee uit de moestuinen van Poptaslot En wat maakt jij dan van deze lekkere wortelen die zoet zijn en rijk in smaak. Jij maakt dan een "maak de koelkast, diepvries en voorraadkast leeg gehakt groentepastei". Heel lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
50 g boter of margarine
bloem voor roux
2 laurierbladeren, verscheurd
takje tijm of 1/4 t gedroogde tijm
3 kruidnagels
1 grote winterwortel, geraspt of in blokjes
diepvries doperwten
aardappelblokjes
2 e gedroogde tomaten, in plakjes gesneden (ik had de droge, niet in olie)
2 t Worcestersaus
runderbouillon, genoeg om een stevig gebonden saus te maken
zout
zwarte peper

1. Fruit uien en knoflook in boter tot zacht en bak even de wortelen mee.
2. Voeg gehakt erbij en bak tot rul.
3. Stuif wat bloem erover en bak tot bloem gaar zijn.
4. Voeg nu alle overige ingrediënten behalve erwten toe en meng goed. 10 min. voor gaar voeg jij de doperwten eraan toe en kook mee tot gaar.
5. Stoof mengsel zachtjes tot aardappel, wortel en doperwten gaar zijn.
6. Proef na en indien nodig maak jij het verder op smaak met zout en peper.
7. Laat gehakt vulling afkoelen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR KORST:
375 g patentbloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien)
1 ei, geklopt
125 ml zonnebloemolie
125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt

1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is.
2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad)
3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.

Bron

Met dank aan de groenteboeren van Poptaslot.

Serveertip

Ik eet de pastei met tomatenketchup omdat ik deze combinatie zo lekker vind.

Variatie: Eventueel kan jij ook spekjes en zilveruitjes uit een pot door de pasteivulling doen.

Laatste reacties

Chelsea1611 avatar
Chelsea1611 07-07-2018

Vanavond dit recept gemaakt. De vulling was heerlijk maar vergeleken met de originele foto’s beetje droog. Misschien meer vocht bij het bouillon? Wordt het dan niet waterig? Een heel of half runderboullionblokje? En de korst was ook heel droog, misschien tips? Groetjes Chelsea

Chelsea1611 avatar
Chelsea1611 07-07-2018

Vanavond dit recept gemaakt. Op zich redelijk gelukt. De vulling was heerlijk, alleen vergeleken met de foto’s die hier staan had ik minder vocht. Misschien meer vocht bij me runderbouillon? En me korst was heel droog, misschien een tip of idee hoe dat kan? Jammer dat ik geen foto kan plaatsen :) Groetjes

marietterene33 avatar
marietterene33 27-01-2017

Dit is net wat de kinderen woensdag middag bij -6° nodig hadden..er waren ook geen "restjes" meer voor de hon dit keer!! super lekker Dank voor het delen!!

alidada avatar
alidada 04-11-2012

Hallo Deon, vanavond dit recept gemaakt, het was heerlijk! De kruiden (laurier, kruinagels en takje verse tijm) heb ik in een zakje gestopt en mee laten trekken. Ik heb een hekel aan om naar de kruiden `te vissen` dus dat is een goede oplossing (voor mij) en het hele gerecht was helemaal `doortrokken` met deze lekkere kruiden. De geur die uit de oven opsteeg deed mijn mond wateren. Je had bij verschillende ingrediënten geen hoeveelheden vermeld maar dat was geen probleem. Ik heb 1 kilo aardappelen, (geschild gewogen) en 200 gr diepvriesdoperwten gebruikt. Ik had geen droge gedroogde tomaatjes maar wel op olie dus er drie tomaatjes op olie gebruikt. Verder precies de ingrediënten (hoeveelheden) gebruikt die jij beschreef. De korst was interessant & plooibaar en ik had nog nooit zo een korst gemaakt! Oventijd, graden en verdere ingrediënten klopten precies. Ik heb geen spekjes en/of zilveruitjes gebruikt die jij beschreef als variatie, de smaak was uitstekend en precies goed. Misschien volgende keer eens een keer spekjes toevoegen want dit recept blijft erin en ik zal dit zeer zeker nog meerdere keren maken. Groetjes en bedankt voor dit lekkere recept, Louise

Delarosa avatar
Delarosa 27-10-2012

Goeieavond Deon! Vanavond heb ik jouw recept gemaakt en ik moet je zeggen: SUPERLEKKER!!!! Dank je wel voor dit heerlijke gerecht, dit komt zeer zeker vaker bij ons op tafel. Fijn weekend nog en groetjes, Erwin

lunafairy avatar
lunafairy 26-10-2012

Dat ziet er goed uit Deon. Bedankt! Groetjes, Jet

pwiggers avatar
pwiggers 26-10-2012

Hoi Deon, ik neem het recept van je mee. Lekker! Groetjes, Petra

will_s avatar
will_s 25-10-2012

Hoi Deon. Weer zo`n fantastisch recept ! Dank je wel ! Groetjes Willeke.

Delarosa avatar
Delarosa 25-10-2012

Hoi Deon, dit weekend komt mijn nieuwe oven en die ga ik inwijden met dit recept. Wat lijkt me dit superlekker!!!! Dank je wel hiervoor en ik laat je nog weten hoe we het vonden (kan nie anders dan lekker zijn..) Groetjes, Erwin

RadioOsaka avatar
RadioOsaka 25-10-2012

Hmmmmmmmm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten