Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Gehakt groentepastei met deegkorst

Gehakt groentepastei met deegkorst

Door: deonart

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
50 g boter of margarine
bloem voor roux
2 laurierbladeren, verscheurd
takje tijm of 1/4 t gedroogde tijm
3 kruidnagels
1 grote winterwortel, geraspt of in blokjes
diepvries doperwten
aardappelblokjes
2 e gedroogde tomaten, in plakjes gesneden (ik had de droge, niet in olie)
2 t Worcestersaus
runderbouillon, genoeg om een stevig gebonden saus te maken
zout
zwarte peper

1. Fruit uien en knoflook in boter tot zacht en bak even de wortelen mee.
2. Voeg gehakt erbij en bak tot rul.
3. Stuif wat bloem erover en bak tot bloem gaar zijn.
4. Voeg nu alle overige ingrediënten behalve erwten toe en meng goed. 10 min. voor gaar voeg jij de doperwten eraan toe en kook mee tot gaar.
5. Stoof mengsel zachtjes tot aardappel, wortel en doperwten gaar zijn.
6. Proef na en indien nodig maak jij het verder op smaak met zout en peper.
7. Laat gehakt vulling afkoelen.


vulling

dit zijn past echte uit de klei wortelen

In pan en de kruiden in zakje (foto Louise)

Op het bord (foto Louise)


Ja, dan komt je zoon thuis te eten op een Zondag avond en breng hij wortels met karakter mee uit de moestuinen van Poptaslot En wat maakt jij dan van deze lekkere wortelen die zoet zijn en rijk in smaak. Jij maakt dan een "maak de koelkast, diepvries en voorraadkast leeg gehakt groentepastei". Heel lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR KORST:
375 g patentbloem
1 t bakpoeder
1/4 t zout
1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien)
1 ei, geklopt
125 ml zonnebloemolie
125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt

1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is.
2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad)
3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.

Serveertip

Ik eet de pastei met tomatenketchup omdat ik deze combinatie zo lekker vind.

Variatie: Eventueel kan jij ook spekjes en zilveruitjes uit een pot door de pasteivulling doen.

Bron

Met dank aan de groenteboeren van Poptaslot.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top