Boerenkoolstamp
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-10-2012
Ingrediënten
500 gr. kruimige aardappelen250 gr. gesneden boerenkool
Klein bakje ongeklopte slagroom
100 gr. pittige geraspte kaas
1,5 eetl. Dyon mosterd
150 gr. spekreepjes
1 klein sjalotje,fijngesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1949,50 kcal |
Koolhydraten | 118,20 g |
Eiwitten | 82,20 g |
Vetten | 123,24 g |
Voorbereiding
Het bakje ongeklopte slagroom minimaal een half uur tevoren uit de koeling halen,zodat het een beetje op kamertemperatuur kan komen
Bereidingswijze
In een ruime pan met water de boerenkool aan de kook brengen
Voeg na 10 minuten de geschilde aardappels erbij en kook alles nog zo′n 20 minuten tot de aardappels uit elkaar gaan vallen
Afgieten en een paar minuten laten staan met deksel op de pan
Stamp onder langzaam toevoegen van de slagroom nu alles flink door elkaar en voeg ook de pittig geraspte kaas en mosterd toe;goed vermengen
Bak dan in een hete koekepan de spekreepjes langzaam knapperig
Zodra ze goed bruin zijn de fijngesneden sjalot toevoegen en kort meefruiten
Uitscheppen en even laten uitlekken;daarna door de stamppot mengen
Bron
Samengesteld uit div andere recepten
Serveertip
Serveren met rookworst,saucijs of een balletje gehakt
Ik gebruik expres geen zout,omdat de spek al genoeg zout afgeeft,maar vind je spekreepjes té zout,denk in plaats daarvan dan eens aan hamreepjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties