Boerenkoolstamp

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2012
  • Boerenkoolstamp

    Boerenkoolstamp

    Boerenkoolstamp

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr. kruimige aardappelen
250 gr. gesneden boerenkool
Klein bakje ongeklopte slagroom
100 gr. pittige geraspte kaas
1,5 eetl. Dyon mosterd
150 gr. spekreepjes
1 klein sjalotje,fijngesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1949,50 kcal
Koolhydraten 118,20 g
Eiwitten 82,20 g
Vetten 123,24 g

Voorbereiding

Het bakje ongeklopte slagroom minimaal een half uur tevoren uit de koeling halen,zodat het een beetje op kamertemperatuur kan komen

Bereidingswijze

In een ruime pan met water de boerenkool aan de kook brengen
Voeg na 10 minuten de geschilde aardappels erbij en kook alles nog zo′n 20 minuten tot de aardappels uit elkaar gaan vallen
Afgieten en een paar minuten laten staan met deksel op de pan
Stamp onder langzaam toevoegen van de slagroom nu alles flink door elkaar en voeg ook de pittig geraspte kaas en mosterd toe;goed vermengen

Bak dan in een hete koekepan de spekreepjes langzaam knapperig
Zodra ze goed bruin zijn de fijngesneden sjalot toevoegen en kort meefruiten
Uitscheppen en even laten uitlekken;daarna door de stamppot mengen

Bron

Samengesteld uit div andere recepten

Serveertip

Serveren met rookworst,saucijs of een balletje gehakt
Ik gebruik expres geen zout,omdat de spek al genoeg zout afgeeft,maar vind je spekreepjes té zout,denk in plaats daarvan dan eens aan hamreepjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten