Ovenschotel kabeljauw met aardappelpuree en kaas
- Vis, Ovenschotel
- 20-30 min.
Een doodsimpele vis- ovenschotel die zo klaar is. Beetje erg aangepast, erg lekker.
Ingrediënten 2 personen
300 gram kabeljauwfilet6 eetlepels droge cider
7 eetlepels melk
15 gram boter
3 eetlepels bloem
3 zwarte peperkorrels
1 kleine handappel
half fijngesnipperd uitje
halve theelepel gedroogde tijm
1 pakje aardappelpuree of eigen vers (beter)
3 deciliter kokend water
klontje boter
½ el citroensap
½ t nootmuskaat
Zeezout
Zwarte peper
½ bosje gesnipperde peterselie
Beetje jong belegen kaas (geraspt)
Benodigdheden
pan, ovenschaalBereidingswijze
Doe de ui, kabeljauw, peperkorrels, appel, tijm, zout en cider in een beboterde schotel van circa 900 mililiter. Dek de schotel af zet het voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160C. Giet het visnat af en leng het aan met melk tot 1,5 deciliter. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem er doorheen. Laat het voor een minuut meekoken. Giet het visnat beetje voor beetje in de pan en verhit het tot de saus ingedikt is (ROUX). Breng de saus op smaak met zout en peper en citroensap. Snij de vis in stukken en leg het in de saus met ui en appel. Verwarm het mengsel op een laag vuurtje en schep het in een vuurvaste schaal. Maak de puree zoals op het pak staat aangegeven en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strijk de puree over de vis en maak er met een vork een partroon op en kaas er op strooien. Zet de schotel voor circa 3 minuten onder een matig warme grill en dien het daarna meteen op. Garneer het af met gesnipperde peterselie.
Bron
Visrecepten en erg aangepast
Serveertip
Lekker met ratatouille of een frisse salade.