Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk slank visrecept, snel, ongecompliceerd en gezond.
Ingrediënten 4 personen
12 trostomaten (middelgroot), gehalveerd7 el olijfolie
Zout
Peper
2 el bruine suiker
1 tl gedroogde oregano
4 moten tonijn van 2 cm dik (500 g totaal)
Benodigdheden
ovenschaal, grillpanBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 125 °C. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven naast elkaar in een lage ovenschaal. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met zout en peper. Strooi de suiker en oregano erover. Rooster de tomaten 1 uur in het midden van de oven. Laat afkoelen. Bestrijk de tonijn met wat olie en strooi er zout en peper over. Verhit een grillpan en bak de tonijn in 2 minuten per kant rosé. Verdeel de geroosterde tomaten over 4 borden en leg de tonijn erbij.
Bron
Kookboek: Kook ook Oven
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en rauwkostsalade.