Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten

    Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten

    Gegrilde tonijn met geroosterde tomaten

Heerlijk slank visrecept, snel, ongecompliceerd en gezond.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 trostomaten (middelgroot), gehalveerd
7 el olijfolie
Zout
Peper
2 el bruine suiker
1 tl gedroogde oregano
4 moten tonijn van 2 cm dik (500 g totaal)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 °C. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven naast elkaar in een lage ovenschaal. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met zout en peper. Strooi de suiker en oregano erover. Rooster de tomaten 1 uur in het midden van de oven. Laat afkoelen. Bestrijk de tonijn met wat olie en strooi er zout en peper over. Verhit een grillpan en bak de tonijn in 2 minuten per kant rosé. Verdeel de geroosterde tomaten over 4 borden en leg de tonijn erbij.

Bron

Kookboek: Kook ook Oven

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en rauwkostsalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten