pittige lasagne met venkel en shiso

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2012

de combi van venkel tijm kappertjes en shiso werkt enorm goed = de frisse bite. de chilli lekker een beetje vuur. de ansjovis lekker pittig.
De ham is niet perse nodig, Dus zonder is het een lekker vleesarm gerecht! En alles in olijfolie gebakken is natuurlijk ook prima.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
(volkoren) lasagnevellen, 1 rode paprika, 1 ui, 1 venkel, 250 gram kastanjechampignons, 1/5 blikje ansjovis, hamblokjes, knoflookteen, gedroogde tijm, zout, gedroogde chillivlokken, blik tomatenblokjes, kappertjes, belegen goudse kaas, verse groene shisobladeren., olijfolie, kokosolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij groentes fijn. verwarm oven voor op 200 graden. rasp kaas.

Bereidingswijze

Bak in kokosolie ui en ham 5 min. neem uit pan. bak in nog wat extra kokosolie de groentes, voeg een uitgeknepen teen knoflook toe, minuutje meebakken. dan kappertjes, de tomaatblokjes en tijm, doe er na smaak beetje zout bij, niet teveel want de kaas en ansjovis zijn ook zoutmakers, en theelepel chillivlokken. Dit laatste mee uitkijken, ik hou wel van pittig maar het is snel te veel. nog even doorgaren.
Dan in ovenschaal eerst lasagnevellen daarop laag groentes(met vocht) daarop wat kaas raspen, dan lasagnevellen, dan weer groentes, daarop helft hamblokjes en half blikje ansjovis in kleine stukjes er over verdelen, dan weer lasagne vellen, en tot slot weer groentes, andere helft ham, en kaas naar smaak. Ik druppel er dan nog graag wat olijfolie op. ongeveer 35 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven. Klaar op het bord shisobladeren erover fijnsnijden. De shiso versterkt de venkel smaak!

Serveertip

eventueel met stokbrood met olijfolie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten