Bietensalade met gember

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.

Deze salade van bietjes met gember en walnoten is echt heerlijk. Het geheel vormt een ideale combinatie van zoet, zuur, warm prikkelende gember en het bittere wrange van de walnoot. Het zacht sappige van de biet met de krokante bite van de walnoot maken het tot en boeiend maar simpel te maken gerecht.

Dit recept komt uit het kookboek Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
twee flinke gekookte (liefst biologische) bieten ongeveer 500 gram
1 zoetzure appel
2 eetlepels gember fijngehakt met aanhangend vocht
drie eetlepels yoghurt
3 eetlepels slasaus naturel
1 eetlepel augurken vocht
2 augurken
2 bosuitjes
peper
zout
klein handje walnoten gehakt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 275,44 kcal
Koolhydraten 21,44 g
Eiwitten 5,66 g
Vetten 17,07 g

Bereidingswijze

Schil en snij de bietjes in kleine blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snij deze met schil in blokjes. Meng in een saladeschaal de fijngesneden gember, de yoghurt, slasaus, augurkennat, wat peper en zout, de in ringetjes gesneden bosui, en fijngehakte augurk door elkaar. Doe de blokjes biet en appel erbij en schep luchtig door. Strooi er de grof gehakte walnoten over.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokeboon avatar
jokeboon

Doorsturen

Home Recepten