Stoere mosselen in het zuur

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-10-2012

Mosselen in het zuur op een pittige wijze serveren. De hoeveelheden zijn redelijk arbitrair; met name de hoeveelheden scherpe kruiden naar eigen smaak toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 potjes mosselen in het zuur, 4 eetlepels Mayonaise, 4 eetlepels Curry ketchup, 2 tenen uitgeperste knoflook, cillipeoder, currypoeder, tabasco saus, worchestershire saus, peper, zout, 2 eetlepels honing, 2 of 3 bolletjes stemgember op siroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal om te mengen en rusten, kleine schaaltjes om in te serveren.

Voorbereiding

De potjes mosselen open schroeven en met het deksel ertegenaan laten leeg lopen; alleen de vloeistof moet eraf.

Bereidingswijze

Deponeer de uitgelekte mosselen in een ruime schaal en doe er dan alle ingredienten bij. De stemgember (2 bolletjes is genoeg) in kleine stukjes snijden of door een knoflookpers drukken. Een goede scheut van de gembersiroop toevoegen. Het geheel gedurende (minimaal) 60 minuten in de koelkast laten rusten om de smaken goed te laten doortrekken; wel af en toe even doorscheppen. Serveren in porties per persoon in aparte schaaltjes.

Serveertip

Heerlijk bij een jenevertje....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten