Bleekselderij soep met gorgonzola

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2012

E.v.t wat room door de soep, en wat geschaafde amandelen. ( deze eerst even in een droge koekenpan roosteren).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 ml. water
2 blokjes kippenbouillon
4 stuks lenteui
1 kleine ui
1 teen knoflook
100 gram gorgonzola
1 bleekselderij
stukje boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender
Zeef

Voorbereiding

Ui, knoflook en wit van bosui snipperen en even smoren in wat boter.
Bleekselderij schoonmaken, en in stukjes snijden.
Deze ook even mee smoren in de pan.
Water en bouillonblokjes erbij.
20 min. laten koken op een laag vuurtje.
Daarna blenderen en zeven.
Afsmaken met peper, zout en de gorgonzola.

Bron

Allerhande

Serveertip

Soep in 4 glaasjes of diepe borden scheppen.
Enkele groene ringetjes lente ui erin doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten