Bloemkool met winterpeen anders

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2012

Een variant op mijn bloemkool met spercieboontjes. De bloemkool en winterpeen worden eerst gaar gekookt en dan gebakken.
Voor de liefhebber: Eerst wat spekjes uitbakken en dan daarop de uien en knoflook fruiten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Bloemkool, Winterpeen, Olijfolie, Roomboter, Knoflook, Ui, Geconcentreerde tomatenpuree(blikje), Paprika(rood of geel), Chili peper, Foelie, twee kleine of een groot bouillonblokje(kip of rund; maakt niet uit...), Peper en zout, Lekker met pittig zoete ananassaus (zie mijn andere recept...), Indien gewenst: spekblokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan of wok, grote kookpan, vergiet of zeef en een kookwekker (altijd makkelijk....).

Voorbereiding

De bloemkool in kleine roosjes breken en de kernen in (even grote) stukjes snijden. De winterpeen in stukjes snijden zodat deze overeen komen met de broemkool roosjes. De chili peper en de knoflook in kleine sukjes fijn snijden. Zet de kookpan met ruim water op en breng dat aan de kook.

Bereidingswijze

Zodra het water kookt, de eerst de stukjes winterpeen gedurende 10 minuten (bija) gaar koken, dan de bloemkool erbij, met wat foelie gedurende ca 10 minuten koken. Het hoeft net niet gaar te zijn; dat gebeurt later tijdens het wokken.
Ondertussen in de braadpan of wok de olie en boter verhitten en dan daarin de ui fruiten totdtat deze mooi glazig is. Dan de knoflook en de chili peper even meefruiten. Vervolgens het blikje tomatenpuree "ontzuren" door dit in het ui/knoflook mengsel ca 3 minuten mee te braden. Tenslotte de ananas pasta en de paprika nog 3 minuten mee braden. Peper en (weinig; ook in de bouillonblokjes zit zout!) zout naar smaak toevoegen. Als dit geheel mooi gaar is kunnen de bloemkool en spercieboontjes in een vergiet of zeef worden afgegoten; bewaar een beetje van het hete kookvocht om de bouillonblokjes in op te lossen. Leg de uitgelekte bloemkool en sperciboontjes op het mengsel in de braadpan en voeg ook de bouillon eraan toe. Wok dit geheel, onder gedurend omscheppen, gedurende 8 tot 10 minuten geheel gaar.
Tenslotte: dit recept is (min of meer) vegatarisch. Als u graag iets van vlees wilt gebruiken kunt u, voordat u de ui en knoflook gaat fruiten, eerst wat spekblokjes in de pan uitbakken en daarop de rest van dit recept volgen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten