Eendenborst met rode biet carpaccio

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Eendenborst met rode biet carpaccio

    Eendenborst met rode biet carpaccio

    Eendenborst met rode biet carpaccio

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g eendenborstfilet
40 g pijnboompitjes
500 g rode bieten gekookt
2 el balsamicoazijn
1 tl pittige mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie extra vierge
1 zak veldsla
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 417,57 kcal
Koolhydraten 10,34 g
Eiwitten 15,23 g
Vetten 34,05 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Leg de eendenborst met de vetkant op een snijplank. Snijd het overhangende vet eraf. Maak vervolgens met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag (zorg ervoor dat je het vlees niet raakt). Bestrooi de eendenborst met peper en zout.

Laat op matig vuur een koekenpan heet worden en bak hierin de eendenborst op vetlaag (boter of olie is niet nodig!). Draai deze na 2 min. om als de vetlaag bruin en krokant is. Bak de andere kant een halve minuut en leg de eendenborst op de bakplaat. Gaar in 5 min. rosé in de oven en laat het vlees daarna 5 min. buiten de oven rusten onder aluminiumfolie.


Rooster de pijnboompitjes in de oven of een koekenpan zonder olie.

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes en leg ze als een `carpaccio` op de borden.


Klop in een kom de dressing van azijn, mosterd en honing en voeg langzaam de olie toe. Breng met zout en peper op smaak.


Lepel de helft van de dressing over de bietjes en maak met de andere helft de veldsla aan in de kom. Verdeel een beetje sla over de borden. Serveer de rest van de sla in een kom.


Snijd de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes

Bron

Jumbo

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Doorsturen

Home Recepten