1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Peer met saffraanyoghurt

Peer met saffraanyoghurt

Door: annieov

  • Wereld, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2012

Ingrediënten 2 personen


Handpeer in 8 schijfjes
serranoham, 8 plakjes
100ml Griekse yoghurt
paar saffraandraadjes
1 teen knoflook gehakt
beetje citroensap
scheut olijfolie
p+z


Peer met saffraanyoghurt
Peer met saffraanyoghurt

Een geraffineerd voorgerecht. Ziet er simpel uit, maar is een smaakbommetje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eerst de yoghurt.
Week de draadjes in een beetje heet water. Voeg de knoflook, citroensap en olijfolie toe en roer het glad. Zet de yoghurt 3 dagen in de koelkast. Proef de yoghurt. Doe eventueel wat p+z erbij.

Bereidingswijze

Doe de plakjes ham om de peer. Zet de peer op een mooi bord. Giet de yoghurt over of naast de peer.

Serveertip

Lekker met een glaasje port.

Bron

Een beetje van mezelf en een beetje van Ottolenghi



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top