Klassieke Rundercarpaccio
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-10-2012
Ingrediënten
250 gr. ossehaas van de beste kwaiteit, evt vet verwijerd.2 el. truffeloloie of extra vierge olijfolie
2 el geroosterde pijnboompitten
2 el. fijngehakte bieslook
40 gr. geschaafde Parmezaanse kaas
reculablaadjes en citroenpartjes, voor erbij
Voorbereiding
Verpak het rundvlees in platicfolie en leg het 30 min. in de vriezer (dit maakt het gemakkelijker om het vlees te snijden).
Bereidingswijze
Verwijder de folie van het vlees met een scherp mes in heel dunne plakken. Leg de plakken rundvlees tussen vellen platicfolie en sla ze plat met een deegroller.
Leg 4 of 5 plakken rundvlees op elk bord en besprenkel ze met olie. Bestrooi met zeezout en versgemalen zwate peper en bestrooi met de pijnboompitten, bieslook en geschaafde Pamazaanse kaas.
Bron
-
Serveertip
Serveer met rucola en citroenpartjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties