choco pompoen scones

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2012
  • choco pompoen scones

    Choco pompoen scones

    Choco pompoen scones

lekkere zoete scones. Zelf bedacht om mijn probleem van pompoen en chocolade overschot weg zien te krijgen

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 20 gram boter, 65 gram grof gehakte chocolade, snufje zout, 250 ml pompoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, weegschaal, handschoentjes aangezien sconedeeg best kan plakken aan de handen, 2 theelepeltjes

Voorbereiding

vet het bakblik in en verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

pureer of blend pompoen tot een fijne puree en doe deze in de schaal met de suiker, bakmeel en chocolade. meng dit goed door.
Voeg nu de rest van de ingredienten toe en kneed dit tot een bol deeg.
pak vervolgens 2 theelepeltjes en verdeel het deeg in bolletjes op de plaat.
zet vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven en laat het daarna eventjes rusten.

Serveertip

leuk om af te maken met een paar strepen chocolade of een toef slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten