Bruschetta al pomodoro (met tomaat)
- Italiaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 21-10-2012
Ingrediënten 4 personen
4 trostomaten of 16 kleine kerstomaatjes (met takje)1 teen knoflook
10 blaadjes basilicum
3 el Olijfolie extra vergine
4 sneetjes ciabatta of boeren witbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 189,34 kcal |
Koolhydraten | 21,41 g |
Eiwitten | 5,09 g |
Vetten | 8,55 g |
Voorbereiding
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de knoflook en snijd één helft in dunne plakjes. Snijd 2 blaadjes basilicum in dunne reepjes. Schep de tomaten om met de in plakjes gesneden knoflook, de reepjes basilicum en 1 flinke el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze
Gril of rooster het brood goudbruin en knapperig. Dit kan in de oven, grillpan of broodrooster. Wrijf het warme brood in met de resterende halve teen knoflook en besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel de tomaten over het brood en garneer met de rest van het basilicum.
Bron
http://www.deolijfoliewijzer.nl/inspiratie/
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties