4 eieren (hardgekookt, nog warm en fijngesneden)
2 sjalotjes (fijngesneden)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden)
2 el bladselderij (heel fijn gesneden)
6 el mayonaise
2 el volle melk
2 el kerriepoeder (eventjes geroosterd in een droge koekenpan, dan komen de smaken los)
1 tl paprikapoeder
Steelpan, koekenpan
Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak!
Meng de eieren, sjalotjes, knoflook, pepertje en selderij door elkaar en doe het in een ruime schaal.
Roer de mayonaise, melk, kerrie (afgekoeld) en paprikapoeder goed door elkaar en meng dat goed door het eimengsel. Laat dit 2 uur goed doorkoelen in de koelkast.
Lekker op een toastje bij de borrel of op een (bruin) broodje.
Delarosa 01-12-2012
Hoi Caddygirl, in de koekenpan bak je de kerriepoeder (droog) een seconde of 30 zodat de kerrie zijn smaken meer loslaat. Groetjes, Erwin
caddygirl 30-11-2012
Lijkt me lekker maar wat moet ik met de koekenpan in dit recept?
marya1 28-10-2012
Lijkt me erg lekker neem ik graag van je mee
deonart 28-10-2012
Wij hadden deze borrelhap dus vanavond en we vonden het heerlijk. Ik heb wel ietsje zout toegevoegd voor iets meer hartig (volgens eigen smaak). Deze eiersalade word dus deel van mijn borrelhap assortiment. Bedankt voor het delen. Deon
inekevlaskamp 28-10-2012
Lijkt me erg lekker,krijg volgense week eters,dus dit komt zeker op tafel.Dank je wel groet Ineke