Elzasser stoofschotel uit de romertopf

  • Frans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2012

een herfstige stoofschotel uit de Elzas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 ons varkenslappen
1 kg aardappelen
5 ons uien
1/2 el boter
tijm
laurier
jeneverbessen
0,5 dl witte wijn
0,5 dl bouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
romertopf

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden en peper en zout bestrooien. Aardappelen in schijfjes, de ui in ringen. In lagen in de beboterde romertopf doen, eerst aardappelen dan (gekruid, zie hieronder) vlees, dan ui, iedere laag kruiden met zout en peper. De tijm, laurier en jeneverbessen tussen het vlees. Het vocht er bij schenken. en dan in de koude over zetten. Oven op 200C, zo`n 1 1/2 uur laten stoven

Bron

kookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten