Inktvis met dille en groene olijven

  • Grieks, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2012
  • Inktvis met dille en groene olijven

    Inktvis met dille en groene olijven

    Inktvis met dille en groene olijven

  • Inktvis met dille en groene olijven

    Inktvis met dille en groene olijven

    Inktvis met dille en groene olijven

Stukjes inktvis in rode wijn met olijven en dille.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 inktvis ca 1 kg, in stukken gesneden.
1 bosje dille fijngehakt.
3/4 k groene olijven zonder pit.
150 ml olijfolie.
5 lenteuitjes fijngehakt.
2 teentjes knoflook fijngehakt.
120 ml droge rode wijn.
3 grote rijpe tomaten ontveld en fijngehakt.
Een mespuntje zout en verse peper uit de molen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snelkookpan
Pan
Snijplank
Mes
Vergiet

Voorbereiding

Verhit water en kook de dille 3 minuten.
Afgieten en fijnsnijden.
Hetzelfde doen we met de olijven, (niet fijn snijden).
Kook de stukken inktvis 30 minuten in de snelkookpan.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de grote pan
en sauteer de ui en de knoflook 5 minuten op lage hitte.
Voeg de inktvis toe en 1 k water.
Met de deksel op de pan koken we ca. 30 minuten tot het vocht verdampt is en de inktvis zacht is.
Doe nu de wijn,dille en de stukjes tomaat erbij en kook nog 10 minuten.
Voeg de olijven toe en verse peper uit de molen, kook nog 5 minuten.

Bron

Tijdschrift

Serveertip

Serveer met een droge rode wijn en stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten