Kabeljauw in een jasje van Parmaham

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2012
  • Kabeljauw in een jasje van Parmaham

    Kabeljauw in een jasje van Parmaham

    Kabeljauw in een jasje van Parmaham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukkenkabeljauw (125 g/stuk)
4 grote dunne plakken parmaham
500 ggroene asperges, uiteinde verwijderd
1 elolijfolie
1 elboter
gedroogde peterselie
voor de limoensaus
250 mlwater
1/2 visbouillonblokje
1 elmaïzena
1 tlsuiker
1 uitgeperste limoen
25 gboter
1/3 bosje dille, fijngehakt
peper en zout, van de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak de limoensaus:

Meng in een sauspan het water met het limoensap en het visbouillonblokje.
Breng dit aan de kook.
Roer de maïzena los met wat water en roer dit onder de saus.
Breng verder op smaak met de boter, peper en zout naar smaak en de dille.

maak de kabeljauw:
Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook voor de asperges.

Bestrooi de kabeljauw met zout, peper en peterselie en wikkel hem in de
parmaham.
Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak hierin de vis in ca. 8
minuten rondom bruin en gaar, afhankelijk van de dikte van de vis.

Kook de groene asperges zonder deksel beetgaar.

Bron

www.njam.tv

Serveertip

serveren:
Verdeel de asperges over 4 borden, plaats op de asperges een stukje
kabeljauw
en giet hier een beetje van de limoensaus overheen.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes met boter en dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten