Hete kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dubbele kipfilets
1 tablet kipbouillon
4 a 5 uien, gesnipperd
2 eetlepels kipkruiden
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels bruine basterdsuiker
12 eetlepels tomatenketchup
flinke scheut zoete ketjap
2 a 3 teentjes knoflook, geperst
enkele druppels citroensap
sambal naar smaak
een scheutje koffieroom
1 stokbrood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen voor stokbrood.

Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook en voeg het tablet kippenbouillon toe. Kook de kipfilets op laag vuur gaar in de bouillon. Laat ze daarna wat afkoelen en pluis de kipfilet fijn.
Fruit de uisnippers in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep dit alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatste moment een scheutje koffieroom toe.

Bron

Moeder

Serveertip

Warm serveren met stokbrood uit de oven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

A_Vreugdenhil avatar
A_Vreugdenhil

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten