Hete kip
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
2 dubbele kipfilets1 tablet kipbouillon
4 a 5 uien, gesnipperd
2 eetlepels kipkruiden
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels bruine basterdsuiker
12 eetlepels tomatenketchup
flinke scheut zoete ketjap
2 a 3 teentjes knoflook, geperst
enkele druppels citroensap
sambal naar smaak
een scheutje koffieroom
1 stokbrood
Voorbereiding
Oven voorverwarmen voor stokbrood.
Bereidingswijze
Breng 1 liter water aan de kook en voeg het tablet kippenbouillon toe. Kook de kipfilets op laag vuur gaar in de bouillon. Laat ze daarna wat afkoelen en pluis de kipfilet fijn.
Fruit de uisnippers in de pan. Voeg de kip met de kipkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, bruine suiker, tomatenketchup, ketjap, knoflook, citroensap en sambal toe. Schep dit alles goed door elkaar, zet het vuur laag en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg op het laatste moment een scheutje koffieroom toe.
Bron
Moeder
Serveertip
Warm serveren met stokbrood uit de oven.