Zalm ovenschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25 g bloem
400 g aardappelpuree
418 g zalm (blik)
25 g boter
150 ml melk
100 ml wijn (witte)
2 stuks eierdooiers
50 g kaas (geraspt)
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Smelt boter in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de bloem toe. Daarna al roerende ca. 2 min zachtjes koken. Naam het pannetje van het vuur en voeg de melk en de witte wijn al roerende toe. Stevig doorroeren en weer aan de kook brengen. Als de saus dik wordt ca. 4 min de pan van het vuur nemen en de eierdooiers toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en evt. dille.

Leg de uitgelekte zalm in het midden van de ovenschaal, omgeven door een mooie rand aardappelpuree. Bedek de zalm met de saus, bestrooien met geraspte kaas en bak ca. 15 min in de oven op 200 graden.

Bron

Moeder

Serveertip

Garneren met peterselie en partjes citroen.
Serveer met een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten