Quiche Cill-style

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2012
  • Quiche Cill-style

    Quiche Cill-style

    Quiche Cill-style

Ontstaan uit een middagje in de keuken brouwen met de restjes uit m`n koelkast
Hoeveelheden meet ik zelden of nooit af,maar ga af op gevoel
Meestal rolt er iets voor 3 tot 4 personen uit ...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bladerdeeg of quichedeeg
Handje cashewnoten,gehakt
Spekblokjes
100 gram Chorizo in blokjes gesneden
1 kipfilet in blokjes gesneden
Prei fijngesneden
Paprika fijngesneden blokjes
Shii take of andere paddestoelen in reepjes
Aubergine in blokjes gesneden
Geraspte pittige kaas
Knoflookpoeder
1 ei
100 ml  crème fraîche
Zongedroogd tomaatjes fijngesneden of flinke lepel tomatentapenade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een quiche-of springvorm in met wat margarine en bekleed met het bladerdeeg
Ale naden netjes overlappen en weg kneden

Bak in een koekepan de spekreepjes langzaam krokant uit
Als de spek begint te bruinen,de chorizo toevoegen en als laatste de cashews kort meebakken
Mengsel uit de pan nemen,apart zetten en in het overgebleven bakvet de stukjes kipfilet even snel aanbruinen en ook apart zetten

Roerbak dan op hoog vuur kort de aubergine,paprika,prei en paddestoelen met toevoegen van knoflook naar smaak en meng daarna samen met het spek,kip,chorizomengsel en meng hier pittige,gerapste kaas naar smaak toe

Klop in een diepe kom een groot ei los en meng daar een klein bakje creme fraiche goed doorheen
Voeg een flinke lepel tomatentapenade of wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe
Giet dit alles bij het groenten/vleesmengsel en meng goed door om een gelijkmatige `koek` te krijgen na het bakken

Giet nu alles in de bakvorm op het deeg,vouw eventueel een klein deegrandje over het mengsel en zet daarna een minuut of 25 in een voorverwarmde oven om af te bakken
Hou het bladerdeeg goed in de gaten wb aanbranden,maar doe het eerste kwartier de oven niet open ivm inzakken van het deeg

Serveertip

Goed als hoofdmaaltijd neer te zetten met een zoetzuur kommertje en stokbroodje kruidenboter ernaast

Laatste reacties

Gaya96 avatar
Gaya96 20-10-2012

Ziet er zalig uit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten