Spaanse aardappel=tuinboonsalade
- Spaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
=450 gr.diepvriestuinbonen,=6 el.Olijfolie
=Zout en versgemalen peper,
=200 gr.Chorizo of salami,in
plakjes.=900 gr.voorgekookte
krieltjes,
=2 Rode puntpaprika`s zonder
zaadjes in repen.
=4 el Citroensap of witte-
wijnazijn.=4 lente-bosuitjes
in ringen.= 1 Teentje knof-
look,geperst.=Grof bruin
brood of stokbrood
Benodigdheden
KookpanKoekenpan
Bereidingswijze
1.Kook de bonen met zout
5 min.Giet ze af spoel er
koud water over en laat
goed uitlekken.
2.Verhit 3 el olijfolie en bak
hierin de chorizo 2 min.
Voeg de krieltjes en paprika
toe en bak ze 2-3 min.mee.
Blus af met citroensap.
Schep de tuinbonen erdoor
en voeg zout en peper naar
smaak toe.
3.Strooi er bosui over.Ser-
veer de salade lauwwarm of
koud.Meng knoflook en zout
de rest van de olijfolie en
serveer dit met het brood
bij de salade.
Bron
©