Heel hete kip
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-10-2012
Dit gerecht is echt iets voor liefhebbers, je vindt het lekker of niet. Dit recept heb ik van een vrouw die regelmatig bij ons in het poolcentrum een potje kwam poolen of snookeren. Het is echt heel erg pittig, maar heeft toch ook nog smaak. Drink er lassi (of melk) bij, dat verzacht.... Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
4 el zonnebloemolie400 gr kipfilet (schoongemaakt en in blokjes)
4 sjalotjes (in ringen)
4 Spaanse pepers (in ringetjes)
4 teentjes knoflook (in plakjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 groene paprika (in reepjes)
2 blikjes tomatenpuree (of 1 grote)
4 dl kippenbouillon
2 el ketjap manis
4 el creme fraiche
2 el peterselie (fijngesneden)
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet blokjes tot ze beginnen te kleuren. Doe er dan de sjalotjes, pepers, knoflook en tomatenpuree bij en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg dan de champignons en paprika toe en bak een minuutje mee, blus dan af met de bouillon en laat tegen de kook aan komen. Laat dan 10 minuutjes heel zachtjes koken, voeg de creme fraiche toe en roer dit heel goed door tot de saus begint te binden. Strooi er de peterselie over en de wok kan op tafel!
Bron
Thai, onze superpoolster
Serveertip
Serveer dit met witte rijst, broccoli en een glas ijskoude melk.
Laatste reacties
Dit gaan we zeker eens proberen!