Heel hete kip

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2012

Dit gerecht is echt iets voor liefhebbers, je vindt het lekker of niet. Dit recept heb ik van een vrouw die regelmatig bij ons in het poolcentrum een potje kwam poolen of snookeren. Het is echt heel erg pittig, maar heeft toch ook nog smaak. Drink er lassi (of melk) bij, dat verzacht.... Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 el zonnebloemolie
400 gr kipfilet (schoongemaakt en in blokjes)
4 sjalotjes (in ringen)
4 Spaanse pepers (in ringetjes)
4 teentjes knoflook (in plakjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 groene paprika (in reepjes)
2 blikjes tomatenpuree (of 1 grote)
4 dl kippenbouillon
2 el ketjap manis
4 el creme fraiche
2 el peterselie (fijngesneden)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de kipfilet blokjes tot ze beginnen te kleuren. Doe er dan de sjalotjes, pepers, knoflook en tomatenpuree bij en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg dan de champignons en paprika toe en bak een minuutje mee, blus dan af met de bouillon en laat tegen de kook aan komen. Laat dan 10 minuutjes heel zachtjes koken, voeg de creme fraiche toe en roer dit heel goed door tot de saus begint te binden. Strooi er de peterselie over en de wok kan op tafel!

Bron

Thai, onze superpoolster

Serveertip

Serveer dit met witte rijst, broccoli en een glas ijskoude melk.

Laatste reacties

Johann2 avatar
Johann2 19-10-2012

Dit gaan we zeker eens proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten