hartige taart

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-10-2012
  • hartige taart

    Hartige taart

    Hartige taart

  • hartige taart

    Hartige taart

    Hartige taart

  • hartige taart

    Hartige taart

    Hartige taart

  • hartige taart

    Hartige taart

    Hartige taart

Hartige spinazietaart alla Daisy
Ingrediënten:
• Ongeveer 1 kilo spinazie
• Bakje champignons
• 1 gele en 1 rode paprika
• 1 bolletje mozzarella
• 200 ons gorgonzola dolce
• 1 half zakje geraspte kaas
• 1 zakje aardappelschijfjes
• 2 grote uien
• 8 teentjes knoflook
• Zout,peper,nootmuskaat
• 1 ei
• 2 grote vellen bladerdeeg
Hulpmiddel: bak, springvorm
Was de spinazie, fruit 1 gesnipperde ui met 4 klein gesneden of uitgeperste teentjes knoflook en bak deze glazig gaar, voeg de spinazie toe en wok deze gedurende 5-8 minuten beetgaar, voeg de klein gesneden reepjes paprika toe laat de spinazie lang uitlekken in een vergiet. Druk desnoods het kookvocht er verder uit.
Bak de gesneden champignons met ui en knoflook aan en giet dit bij de spinazie in het vergiet. Voor beide producten geld zout, peper en nootmuskaat naar behoefte toevoegen.
Beolie of beboter de springvorm, snijdt de bodem van de vorm uit het bladerdeeg, bekleedt de zijwanden met de overgebleven repen bladerdeeg.
Als de spinazie goed is uitgelekt, verhit wat olie of boter in de wok, voeg het spinaziemengsel toe, als ook de in klein gesneden blokjes gorgonzola met het in reepjes gesneden half bolletje mozzarella. Je krijgt dan een dikke massa. Goed blijven roeren.
Start met het vullen van de taart d.m.v. de gesneden aardappelschijfjes op de bodem van de springvorm te leggen, schep het spinazie mengsel daar boven op, strooi hier wat geraspte kaas over. Bovenste laag beleggen met de overgebleven aardappelschijfjes. Geraspte kaas als ook de andere helft kleingesneden mozzarella erover verdelen. Maak reepjes van bladerdeeg, bestrijk deze met wat eigeel. Afbakken op 180 graden gedurende 20-25 minuten.
Smullen maar! Kan heel goed voor twee dagen gemaakt worden. Dan even, de 2de dag oppiepen in de magnetron.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
spinazie, uien, knoflook, gorgonzola dolce en mozzarella kaas, geraspte kaas, champignons, gele en rode paprika, aardappelschijfjes,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bak of springvorm

Bereidingswijze

30-40 minuten

Serveertip

warm opdinen

Laatste reacties

Suc6 avatar
Suc6 23-12-2012

Heb dit recept vanavond gemaakt en vond het erg lekker. Niet te zuinig met zout & peper, inderdaad 2 ons gorgonzola ;-) ..... en zorgen dat de spinazie heel goed uitgelekt/uitgeknepen wordt. Bereidingtijd 0-10 minuten gaat niet helemaal (lees helemaal niet) lukken met alle snij-voorbereidingen, maar voor mij was het de moeite & tijd (meer dan) waard !

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 18-10-2012

Klinkt lekker, gaan we proberen. Ik neem aan dat je niet 200 ons gorgonzola bedoeld, want dat is wat zwaar -:) , groetjes Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten