Superlekkere Kipsate met satesaus
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Super sate`tje met dito satesaus, heerlijk bij de bami die ik eerder op de site zette. Alle credit`s gaan naar de moeder (ons moeke) van mijn vriendje Jiri!
Ingrediënten 6 personen
400 gr kipfilet (schoongemaakt, in blokjes)4 el ketjap manis
1 el ketjap asin
2 el gembersiroop
1 tl sambal oelek
sateprikkers
SATE-SAUS:
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm gemberwortel (geraspt)
1 Lombok of Spaans pepertje (fijngesneden)
6 el pindakaas
4 el bruine basterdsuiker
2 el ketjap manis
4 dl kokosmelk
4 el gebakken uitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 474,54 kcal |
Koolhydraten | 27,90 g |
Eiwitten | 22,78 g |
Vetten | 29,75 g |
Benodigdheden
Grillpan, steelpanVoorbereiding
Marineer de kipfilet een uurtje in de beide ketjaps, gembersiroop en sambal en rijg de blokjes aan de sate prikkers.
Verhit de grillpan voor.
Bereidingswijze
Fruit de sjalotjes, knoflook, gember en peper aan in de olie. Voeg dan de pindakaas, suiker en ketjap toe en bak dit 2 minuten zachtjes mee. Giet er de kokosmelk bij, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen, roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt. Proef of er niks aan smaakmakers bij hoeft, strooi er de uitjes overheen.
Grill de sate in 8 minuten om en om in de grillpan tot ie mooi goudbruin, gaar en nog sappig is
Bron
Mama Jiri
Serveertip
Serveer de kipsate met de satesaus eroverheen bij de superlekkere bami die ik ook op mijn site heb staan, en alle lekkere dingen die daar bij staan vermeld!