Superlekkere Kipsate met satesaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Super sate`tje met dito satesaus, heerlijk bij de bami die ik eerder op de site zette. Alle credit`s gaan naar de moeder (ons moeke) van mijn vriendje Jiri!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 gr kipfilet (schoongemaakt, in blokjes)
4 el ketjap manis
1 el ketjap asin
2 el gembersiroop
1 tl sambal oelek
sateprikkers
SATE-SAUS:
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm gemberwortel (geraspt)
1 Lombok of Spaans pepertje (fijngesneden)
6 el pindakaas
4 el bruine basterdsuiker
2 el ketjap manis
4 dl kokosmelk
4 el gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 474,54 kcal
Koolhydraten 27,90 g
Eiwitten 22,78 g
Vetten 29,75 g
Benodigdheden
Grillpan, steelpan

Voorbereiding

Marineer de kipfilet een uurtje in de beide ketjaps, gembersiroop en sambal en rijg de blokjes aan de sate prikkers.
Verhit de grillpan voor.

Bereidingswijze

Fruit de sjalotjes, knoflook, gember en peper aan in de olie. Voeg dan de pindakaas, suiker en ketjap toe en bak dit 2 minuten zachtjes mee. Giet er de kokosmelk bij, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen, roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt. Proef of er niks aan smaakmakers bij hoeft, strooi er de uitjes overheen.
Grill de sate in 8 minuten om en om in de grillpan tot ie mooi goudbruin, gaar en nog sappig is

Bron

Mama Jiri

Serveertip

Serveer de kipsate met de satesaus eroverheen bij de superlekkere bami die ik ook op mijn site heb staan, en alle lekkere dingen die daar bij staan vermeld!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten