1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Tropische Padanrijst

Tropische Padanrijst

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2012

Ingrediënten 4 personen


400 Gr. pandan rijst
350 Gr. Kipfilet
1 prei
1 zakje mix voor kerriesaus
250 ml. halfvolle melk
1 blikje ananas
75 Gr. cashewnoten
Olijfolie



Pandanrijst is een witte kleverige rijst die je met stokjes kan eten en dan smaakt de rijst helemaal lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Bak de kipfiletblokjes in de olijfolie in ongeveer 10 min. gaar.
Snijd de gewassen prij in dunne ringetjes.
Voeg toe aan de kip.
Maak de kerriesaus met de melk zoals op de verpakking staat vermeld.
Giet de saus bij het kip-priemengsel.
Snijd de ananas in stukjes en voeg toe.
Verwarm de saus kort en voeg zout en peper na smaak toe.
Verdeel de rijst over vier borden, giet de saus erover
en bestrooi tot slot met de cashewnoten

Bron

Lekkerdoen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Frans2010
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top