gebraden varkensfricandeau

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 750 varkensfricandeau

  • peper, zout

  • 1 ui

  • 1 eetlepel paneermeel

  • 1 eetlepel boter

  • 2 tomaten

  • (komijn)



  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    romertopf
    oven

    Voorbereiding

    de romertopf 15 min in koud water plaatsen

    Bereidingswijze

    Wrijf het vlees in met peper en zout en doe dit met de gesnipperde ui, de
    ontvelde en in vieren gesneden tomaten en de boter in de natgemaakte
    Romertopf.
    Bestrooi de bovenkant met paneermeel en naar verkiezing met wat komijn.
    Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in
    op 200xC en smoor het vlees in eigen vocht in ca 2 uur gaar.
    Giet het vocht in een pannetje.
    Laat het vlees zonder deksel nog 10 minuten in de oven een bruin korstje
    krijgen.
    Leng intussen het braadvocht met bouillon aan en bind het met bloem.

    Variaties: Neem in plaats van komijn 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn.
    of: Wrijf het vlees voor het braden aan alle kanten in met mosterd.
    Of: Wrijf het vlees in met knoflook en laat gesneden soepgroente mee smoren.
    Of: Zet het vlees 2 dagen voor het braden in een marinade.
    Of: Laat 2 kruidnagelen en 1 laurierblad mee stoven.
    Of: Roer de geraspte schil, het sap en het vruchtvlees van een sinaasappel
    door de saus.


    Serveertip

    Engelse varkensfricandeau
    Schil 4 appels, snijd ze in schijfjes, leg die in plaats van de ui, tomaten
    of soepgroente om het vlees en besprenkel ze ruim met citroensap. Als het
    vlees gaar is, zijn de appels tot moes gekookt. Maak de moes met suiker af
    en dien hem bij het gesneden vlees op.

    Zweedse varkensfricandeau
    Wrijf het varkensvlees dik in met gemberpoeder en laat 1 kopje ananasblokjes
    met het vlees mee smoren.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten