Superlekkere Bami Goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2012

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s)
2 L kippenbouillon
300 gr fricandeau (in kleine blokjes)
2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
1 el gembersiroop
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 Spaans pepertje
2 cm gemberwortel (geraspt)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 tomaat (in blokjes)
1 flinke tl trassi
1/2 el ketjap manis
1 el zonnebloemolie
400 gr Chinese roerbakgroente
150 gr schouderham (plak, in blokjes)
2 eieren (geklutst)
125 gr roze garnaaltjes
4 el bladselderij (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, vijzel+stamper, wok

Voorbereiding

Kook de mie een kwartier in de kippenbouillon gaar, giet af maar bewaar wat van de bouillon.
Maak een sausje van de ketjaps, gembersiroop en de olie en meng dit goed door de vleesblokjes en laat dit een half uurtje marineren.
Maak in de vijzel een smeuiige boemboe van de sjalotjes, tomaatblokjes, pepertje, gember, knoflook, trassi, ketjap en olie door alles heel fijn te maken met de `stamper`.

Bereidingswijze

Verhit 1 el zonnebloemolie in de wok en fruit hier de boemboe in aan. Voeg dan de fricandeaublokjes toe en wok die een minuutje. Doe er dan de bami bij en wok die ook een minuutje mee, giet de geklutste eieren erbij en ook die al omroerend ca 2 minuutjes wokken. Voeg de groentes en ham toe en roerbak dit een paar minuutjes. Als de wok te droog dreigt te worden wat kippenbouillon toevoegen. Voeg als laatste de garnaaltjes en bladselderij toe, roerbak een minuutje mee en de bami is klaar om met wok op tafel te zetten!

Bron

Mama Jiri

Serveertip

Kroepoek, atjar en evt kipsate erbij (heb ik ook nog een lekker receptje van..) en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Vergeet een koel pilsje of glas witte wijn niet....

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 02-03-2019

Heerlijke bahmi, zeer bedankt voor het recept.

Delarosa avatar
Delarosa 16-04-2015

Hoi Monique, fijn om te lezen dat de bami zo goed in de smaak gevallen is! Bij mij past ook niet alles in 1x hoor, doe het gewoon in 2 etappes ;) Dank je wel voor je leuke reactie en hopelijk voel je je weer beter! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

moniquek1 avatar
moniquek1 16-04-2015

Heb dinsdag je bami gemaakt toen me broer kwam eten hij vond het heerlijk ik heb hem pas woensdag gegeten omdat ik ziek was maar echt een heerlijke smaak. denk dat jouw oelek kan groter is want bij mijn paste al de ingrediënten er niet in groetjes monique

moniquek1 avatar
moniquek1 29-03-2015

Neem je recept mee ik ben gek op bami ,ben erg benieuwd Groetjes monique

ruthbrock avatar
ruthbrock 29-03-2015

Hoi Erwin, voor de 2e keer dit heerlijke recept gemaakt. i.p.v. fricandeau heb ik nu magere hamlappen gebruikt. We hebben weer gesmuld. Fijne zondag, groetjes Ruth

Mariana54 avatar
Mariana54 26-02-2015

Heb hem vorige week gegeten en wij vonden hem heerlijk, samen met saté. Voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het delen van dit recept

knorretje77 avatar
knorretje77 30-09-2014

ook hier net gegeten boh zooo lekker thx

SabineSing avatar
SabineSing 16-01-2014

Mie een kwartier koken? Dan bedoel je neem ik aan vanaf het moment dat je de pan op het vuur zet...(en niet vanaf dat het water kookt)?! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de mie en altijd pas ingooi als het water kookt...

Delarosa avatar
Delarosa 24-07-2013

Voor Malissie: nee, dat is meer dan genoeg in combinatie met de rest. Het is geen recept van de plaatselijke Chinees die vooral veeeeeeel mie erin lazert.... vriendelijke smulgroet, Erwin

Malissie avatar
Malissie 24-07-2013

Ik lees in het recept een halve zak Chinese wok mie gebruiken. Dat komt neer op 250 gram (in een pak zit 500 gram). Is dat niet heel weinig Mie in verhouding tot 450 gram vlees, een berg groenten, vis etc.?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten