Superlekkere Bami Goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dit recept heb ik (na lang vragen...) van de moeder van een van mn beste vrienden. Ze is Indonesisch en geeft het niet graag af maar ik denk dat ze gewoon van mijn gebedel af wou zijn. Deze bami is zo lekker die ik jullie smullers niet wil onthouden.... Selamat makan!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 zak Tai Ming Chinese wok mie (verkrijgbaar bij Jumbo en toko`s)
2 L kippenbouillon
300 gr fricandeau (in kleine blokjes)
2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
1 el gembersiroop
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 Spaans pepertje
2 cm gemberwortel (geraspt)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 tomaat (in blokjes)
1 flinke tl trassi
1/2 el ketjap manis
1 el zonnebloemolie
400 gr Chinese roerbakgroente
150 gr schouderham (plak, in blokjes)
2 eieren (geklutst)
125 gr roze garnaaltjes
4 el bladselderij (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 332,38 kcal
Koolhydraten 29,13 g
Eiwitten 26,11 g
Vetten 11,75 g
Benodigdheden
Kookpan, vijzel+stamper, wok

Voorbereiding

Kook de mie een kwartier in de kippenbouillon gaar, giet af maar bewaar wat van de bouillon.
Maak een sausje van de ketjaps, gembersiroop en de olie en meng dit goed door de vleesblokjes en laat dit een half uurtje marineren.
Maak in de vijzel een smeuiige boemboe van de sjalotjes, tomaatblokjes, pepertje, gember, knoflook, trassi, ketjap en olie door alles heel fijn te maken met de `stamper`.

Bereidingswijze

Verhit 1 el zonnebloemolie in de wok en fruit hier de boemboe in aan. Voeg dan de fricandeaublokjes toe en wok die een minuutje. Doe er dan de bami bij en wok die ook een minuutje mee, giet de geklutste eieren erbij en ook die al omroerend ca 2 minuutjes wokken. Voeg de groentes en ham toe en roerbak dit een paar minuutjes. Als de wok te droog dreigt te worden wat kippenbouillon toevoegen. Voeg als laatste de garnaaltjes en bladselderij toe, roerbak een minuutje mee en de bami is klaar om met wok op tafel te zetten!

Bron

Mama Jiri

Serveertip

Kroepoek, atjar en evt kipsate erbij (heb ik ook nog een lekker receptje van..) en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Vergeet een koel pilsje of glas witte wijn niet....

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten