Bacon Kaas Bier Brood

  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
3 kopjes bloem voor alle doeleinden
2 eetl. suiker
1 eetlepel. bakpoeder
1 tl. zout
5 plakken bacon, gesneden in kleine stukjes
1 fles (12 ounces) bier
4 eetlepels boter, gesmolten
1 kopje geraspte cheddar kaas, plus 1/2 kopje geraspte cheddar kaas voor het
bijvullen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden graden C.

Vet een broodvorm in.
In een middelgrote kom, de bloem, suiker, bakpoeder en zout vermengen.
Voeg in 1 kopje kaas en het spek toe.
Met behulp van een houten lepel, roeren en voeg het bier toe tot alles gemengd is.
Schep het beslag in de vorm en giet de gesmolten boter op de top van
het beslag.
Strooi de resterende 1/2 kop van kaas over het oppervlak van
het beslag.

Bak gedurende 50 tot 60 minuten,
Steek een tandenstoker in het midden om te zien of het brood gaar is.

Bron

Ik had dit nog tussen bewaarde recepten staan

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten