Deeglolly`s met pompoensoep
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-10-2012
romige pompoensoep met knapperige deeglolly
Ingrediënten 4 personen
voor de bladerdeeglolly1 rol vers bladerdeeg
50 gr. roomkaas
100 gr. geraspte kaas
100 gram ham
1 ei
pistachenoten, gepeld en gehakt
Snufje paprikapoeder
Voor de pompoensoep
500 gram pompoen vruchtvlees, geschild en grof gesneden
1 grote ui, schoongemaakt en gesnippered
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 eetl. koolzaadkiemolie
200 ml slagroom
1 sinaasappel, geraspte schil en sap
800 ml water of rundvleesbouillon
Nootmuskaat
Zout
Snufje kardemon
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 785,94 kcal |
Koolhydraten | 53,72 g |
Eiwitten | 23,52 g |
Vetten | 50,17 g |
Voorbereiding
haal het bladerdeeg 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 graden
Bereidingswijze
Bereiding voor de pompoensoep
Fruit de ui en knoflook aan in de koolzaadkiemolie, voeg de pompoen toe, laat de groenten kort stoven, giet het water/ rundvleesbouillon erbij en kook tot de groenten zacht zijn. Draai het vuur laag, voeg de slagroom toe, breng het geheel zachtjes aan de kook en pureer met de staafmixer.
Breng de soep op smaak met de sinaasappelschil, sinaasappelsap, geraspte nootmuskaat, zout en kardemon.
Bereiding bladerdeeglolly`s
Rol het bladerdeeg uit op het werkblad, bestrijk het met roomkaas en beleg het deeg met ham en kaas. Bestrooi het beleg met paprikapoeder en zout naar smaak.
Rol het bladerdeeg over de lengte zo dun mogelijk op, snij hiervan ca. 2-3 cm brede rolletjes en steek hier een dunne houten prikker in. Bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei en doop ze in de gehakte pistachenootjes.
Leg de spiesjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in ca. 10/12 minuten goudbruin .
Bron
www.tantefanny.nl
Laatste reacties
Ziet er superheerlijk en leuk uit voor de kerst als voorgerecht. Ik ben benieuwd:-)