Deeglolly`s met pompoensoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2012
  • Deeglolly`s met pompoensoep

    Deeglolly`s met pompoensoep

    Deeglolly`s met pompoensoep

  • Deeglolly`s met pompoensoep

    Deeglolly`s met pompoensoep

    Deeglolly`s met pompoensoep

romige pompoensoep met knapperige deeglolly

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de bladerdeeglolly
1 rol vers bladerdeeg
50 gr. roomkaas
100 gr. geraspte kaas
100 gram ham
1 ei
pistachenoten, gepeld en gehakt
Snufje paprikapoeder

Voor de pompoensoep
500 gram pompoen vruchtvlees, geschild en grof gesneden
1 grote ui, schoongemaakt en gesnippered
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 eetl. koolzaadkiemolie
200 ml slagroom
1 sinaasappel, geraspte schil en sap
800 ml water of rundvleesbouillon
Nootmuskaat
Zout
Snufje kardemon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 785,94 kcal
Koolhydraten 53,72 g
Eiwitten 23,52 g
Vetten 50,17 g

Voorbereiding

haal het bladerdeeg 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 graden

Bereidingswijze

Bereiding voor de pompoensoep
Fruit de ui en knoflook aan in de koolzaadkiemolie, voeg de pompoen toe, laat de groenten kort stoven, giet het water/ rundvleesbouillon erbij en kook tot de groenten zacht zijn. Draai het vuur laag, voeg de slagroom toe, breng het geheel zachtjes aan de kook en pureer met de staafmixer.
Breng de soep op smaak met de sinaasappelschil, sinaasappelsap, geraspte nootmuskaat, zout en kardemon.

Bereiding bladerdeeglolly`s
Rol het bladerdeeg uit op het werkblad, bestrijk het met roomkaas en beleg het deeg met ham en kaas. Bestrooi het beleg met paprikapoeder en zout naar smaak.
Rol het bladerdeeg over de lengte zo dun mogelijk op, snij hiervan ca. 2-3 cm brede rolletjes en steek hier een dunne houten prikker in. Bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei en doop ze in de gehakte pistachenootjes.
Leg de spiesjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in ca. 10/12 minuten goudbruin .

Bron

www.tantefanny.nl

Laatste reacties

miss-tess avatar
miss-tess 13-12-2012

Ziet er superheerlijk en leuk uit voor de kerst als voorgerecht. Ik ben benieuwd:-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten