Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zalige zoetigheid: Witte chocolade cheesecake

Zalige zoetigheid: Witte chocolade cheesecake

Door: ruthbrock

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2012

Ingrediënten 8 personen


1 doosje philadelphia light (zit 200 gram in) Je gebruikt 160 gram hiervan.
200 gr bastognekoeken (aldi heeft ze ook, heten alleen anders, zijn goedkoper en smaken exact hetzelfde)
75 gr roomboter
200 gr Griekse yoghurt (0 % vet) (van de Aldi)
75 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr witte chocoladevlokken
3 zakjes klopfix à 8 gram
3 dl (= 300 Ml) slagroom
75 gr witte en/of donkere chocoladevlokken als topping


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm; Mixer, garde; spatel; keukenmachine; bakpapier


Kijk naar de foto, je gaat vanzelf watertanden.
Ik heb 3 nieuwe foto's geplaatst
Vandaag heb ik deze heerlijke taart weer gemaakt. ik heb nu ipv witte chocolade vlokken, alleen maar puur chocolade vlokken gebruikt. op de foto zie je de taart die net uit de koelkast komt en nog bestrooid moet worden met vlokken en in punten worden gesneden.  Ik heb nu verse slagroom van Melkan gebruikt (in b.v. de Emte te koop) het is een pakje van 500 ml. de 200 ml. die ik over had heb ik door een stamppotje geroerd. mmm. deze slagroom is veeeel lekkerder dan b.v. de zaanse van AH.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
Verkruimel de koekjes in een Keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. roer de koekjes door de boter.
Verdeel het koek mengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. zet een poosje in de koelkast om harder te worden
Klop de philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend(steeds met beetjes) door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.
Spatel de slagroom goed door het Philadelphia-mengsel. Vervolgens de witte chocoladevlokken en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart MINIMAAL 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart punten vlak voor het serveren: bestrooi de taart met donkere of witte chocolade vlokken.

Tags,

Bron

Www.ze.nl



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top