Chinese, gewokte, kip met broccoli en witte rijst
- Chinees, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
- Geplaatst op 17-10-2012
Het komt wel eens voor dat men geen zin heeft en het eten snel klaar moet zijn. Probeer dan dit eens! Een snelle en verantwoorde maaltijd die snel klaar is en ook niet zoveel kost. Bovendien is dit erg lekker en nog héél gezond ook!
Ingrediënten 4 personen
750 gr. kipfilet (in blokjes}400 gram witte rijst (één kopje droge rijst p.p. is genoeg)
Verse broccoli roosjes
4 lente uitjes (gesneden)
2 teentjes knoflook (fijn)
Sesamzaadjes
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
¼ t chilipoeder
2 ½ el sesamolie
6 el kippenbouillon
2 ½ el hoisin saus
3 el oestersaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 691,98 kcal |
Koolhydraten | 87,92 g |
Eiwitten | 54,17 g |
Vetten | 12,79 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Neem een wok, zet op hoog vuur, doe er 1 ½ el sesamolie in, de knoflook en de chili, roer dit door elkaar. Doe nu de broccoli roosjes en de lente uitjes in de wok en voeg 4 el kippenbouillon toe. Roerbak op hoog vuur in enkele minuten lekker knapperig gaar. Dan uit de wok halen en in een diep bord of schaal doen. Neem nu de kip blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Doe nu nog 1 el sesamolie in de wok en zet het vuur hoog. Doe de kip blokjes er in en roerbak ze in 5 – 6 minuten goed gaar. Nu heb je lekker knapperige kip. Doe er dan 2 el kippenbouillon bij, voeg de hoisin- en de oestersaus toe. Doe nu de broccoli roosjes en de lente uitjes terug en verwarm het geheel goed door. Doe de rijst op de borden en schep het mengsel eroverheen. Garneer af met de sesamzaadjes en smullen maar. Leuker en eenvoudiger dan dit kan ik het niet maken en het is erg gezond, slank en lekker!
NB ik ben altijd erg voorzichtig met chilipeper want niet iedereen houdt van té pittig. Voeg daarom meer toe naar eigen smaak als je het echt heel pittig wilt hebben.
Serveertip
Kooktip: Vervang de broccoli eens een keer door sperzieboontjes, ook lekker.
Laatste reacties
Lekker dus! Beetje met je recept gefrutseld, maar ben je basis trouw gebleven. Dank je, Henk
Oeps, dit heerlijke recept vergeten te bewaren. Alsnog gedaan.en morgen staat het weer op tafel. Groetjes Marianne
Vanavond gemaakt, heerlijk, snel klaar en ziet er leuk uit. Bedankt groetjes Marianne
Ik ben dol op kip! Dit lijkt me heerlijk en neem het mee bedankt voor het delen!
Hoi Alex Ziet er lekker uit en makkelijk. Ga het zekermaken. Heel veel sterkte met alles. Groetjes Micky
Ik neem dit mee ga het zeker een keer maken Groetjes judith
Volgens mij heb je bijna over mijn schouder meegekeken eergister.[br] Kip snij ik heel dun (gedeeltelijk bevroren) in reepjes, en marineer in chili-garlic sauce (LeeKumKee bijv.)[br] Gebruik zelf niet altijd hoisin en/of oester sauce maar chinese "Lite soy sauce", verse gember & wat extra knoflook.[br] [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1016482/Broccoli-uit-de-magnetron]Broccoli een paar minuten in de microwave[/url][br] Zoete rode puntpaprika reepjes rauw/of roerbak erbij. Kleurt mooi.
Ik neem dit mee, snel klaar en ziet er goed uit. Groetjes, Louise
Hoi Alex,neem deze mee.Veel sterkte morgen,hoop dat je je snel weer beter voelt.Groetjes Ineke.
Hallo Alex, ziet er lekker uit, ik zet het in m`n kookboek om een keer te maken, groetjes Susan