Slowcooker stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Overheerlijk stoofvlees

Deel dit recept

Ingrediënten
1500 gram sucadelappen (die geven echt het meest zachte vlees)
2 kilo uien
4 larierblaadjes met daarin ongeveer 6 kruidnagels
Mosterd (ik gebruik milde franse mosterd van marne, bij de jumbo)
Peper en Zout
2 Boullionblokjes van maggie
4 plakjes ontbijtkoek
2 eetlepels keukenstroop
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3277,03 kcal
Koolhydraten 236,81 g
Eiwitten 350,20 g
Vetten 90,04 g
Benodigdheden
Slowcooker, braadpan en eventueel een keukmachine

Voorbereiding

Alles klaarzetten en 2 kilo uien snijden. Ik doe dit zelf het liefste met een keukenmachine.

Bereidingswijze

Ik bak die sucadelappen in bak en braad in een grote braadpan. Na het bakken leg ik ze op mijn snijplank en smeer ik ze in met een lik mosterd. Dan snij ik ze in blokken en doe ze in de slowcooker. Dan de ui erop. Een beetje de braadpan afblussen met water en de boulionblokjes erdoor. Dit vocht dan in de slowcooker doen tot het vlees onder staat. Beetje peper en zout. Na een uurtje of 8/9 maak ik het nog iets dikker met maizena.

Serveertip

Lekker met friet, of rode kool, appelmoes en gekookte aardappels. Ook lekker over hutspot.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dumbledore avatar
dumbledore

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten