Slowcooker stoofvlees
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Overheerlijk stoofvlees
Ingrediënten
1500 gram sucadelappen (die geven echt het meest zachte vlees)2 kilo uien
4 larierblaadjes met daarin ongeveer 6 kruidnagels
Mosterd (ik gebruik milde franse mosterd van marne, bij de jumbo)
Peper en Zout
2 Boullionblokjes van maggie
4 plakjes ontbijtkoek
2 eetlepels keukenstroop
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3277,03 kcal |
Koolhydraten | 236,81 g |
Eiwitten | 350,20 g |
Vetten | 90,04 g |
Benodigdheden
Slowcooker, braadpan en eventueel een keukmachineVoorbereiding
Alles klaarzetten en 2 kilo uien snijden. Ik doe dit zelf het liefste met een keukenmachine.
Bereidingswijze
Ik bak die sucadelappen in bak en braad in een grote braadpan. Na het bakken leg ik ze op mijn snijplank en smeer ik ze in met een lik mosterd. Dan snij ik ze in blokken en doe ze in de slowcooker. Dan de ui erop. Een beetje de braadpan afblussen met water en de boulionblokjes erdoor. Dit vocht dan in de slowcooker doen tot het vlees onder staat. Beetje peper en zout. Na een uurtje of 8/9 maak ik het nog iets dikker met maizena.
Serveertip
Lekker met friet, of rode kool, appelmoes en gekookte aardappels. Ook lekker over hutspot.